2019 November 22 Friday
 
 
Jan.
Febr.
Márc.
Ápr.
Máj.
Jún.
Júl.
Aug.
 1993. december    

December hónap főbb eseményei:

XII. 3.
Pódiumbeszélgetés Sándor Lászlóval, az MSZOSZ főtitkárával és Antalóczy Attila országgyűlési képviselővel

XII. 6.
Foglaljon helyet a Pallas Páholyban

XII. 17.
Megalakul a Könyvkiadók, könyvnyomtatók páholya

Moldova György
Dr. Popper Péter

Foglaljon helyet a Pallas Páholyban

Foglaljon helyet" program keretében 19 műsor készült. Valamennyi résztvevőt kalendáriumunk lapjain a felvételnek megfelelő időpontban mutatjuk be. A megkérdezetteknek egy-két, a beszélgetés lényegét kifejező mondatát is közzé tesszük.

Moldova Györggyel Szegvári Katalin beszélgetett

- Én mindig hálát adok az Istennek, hogy ezt a munkát, ezt a feladatot, amit megoldok, rám bízta, hogy én lehetek az, aki soha kommunista, soha párttag nem lévén, én lehetek a baloldali értékek védelmezője. Jó, Don-qiotei munka, nem mondom...
- Az ügyvédeket azért választottam új könyvem témájául, mert most ők az élet szervezői. Aztán a világ nagy forradalmának vezetői majdnem mind ügyvédek voltak. Például: Danton, Robespierre, Marat, Kossuth, Lenin, Fidel Castro no és Orbán Viktor meg Torgyán.

Dr. Popper Pétert Érdi Sándor kérdezte

- Én fedeztem fel a Nemecsek-effektust. Úgy döntöttem, hadd legyek én egy ilyen Nemecsek, aki nem sunyít, nem jár lehajtott fejjel, hanem pimaszul ugat. Aztán hál Istennek mások is ugattak pimaszul, szóval szövetségeseim is lettek.
- Egyetlen dologban hiszek, a kisközösségekben. A szigetek kialakulását érzékelni vélem, ilyen sziget akar lenni ez a Pallas Páholy is. Hiszek abban, hogy a szigetek száma gyarapszik, és kialakul valami épelméjű emberi közösség.A Komédium Színház a Pallas Páholyban pódiumbeszélgetésen látta vendégül Sándor Lászlót, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének főtitkárát és Antalóczy Attila országgyűlési képviselő

Akik a "Foglaljon helyet a Pallas Páholyban" kérdeztek
Érdi Sándor
Szegvári Katalin
Bálint György
Győrffy Miklós
Szénási Sándor
Bánó András
Juszt László
Váradi Júlia
Benda László
Mester Ákos
Wiesinger István
 
  websolution by NetProjekt