2020 April 9 Thursday
 
 
 1994. december    

December hónap főbb eseményei:

XII.1.
Readers' Digest - Válogatás sajtótájékoztatója

XII.9.
Könyvbemutató - Britannica Hungarica

XII.13.
Metalion Kft. marketingdélutánja

XII.15.
Társadalmi Kamara Képviselői Klubja

XII.16.
Jogelméleti műhelybeszélgetés

XII.21.
Corvin Páholy

Vita a kormány pénzügyi politikájáról

A jelenlegi helyzetet értékelve megállapíthatjuk, hogy az állami költségvetési deficit jelentős, az államháztartás hiánya a GDP-hez viszonyítva 8 százalék körül mozog.

Ez a deficit 1990 óta folyamatosan növekszik. Ennek egyik oka a GDP csökkenése, a jövedelemtermelés esése. A reálkiadások is csökkentek. 1994-ben megindult a gazdasági növekedés, s ezt a belföldi kereslet emelkedése is táplálja. Ugyanakkor az export is dinamikusan nő. A kormányzat 1995-re a belső kereslet csökkenését javasolja. A Pénzügyminisztérium "radikális" fokozatosságot javasolt, vagyis azt, hogy nem egy év alatt kell megoldani a problémákat, de úgy, hogy az első évben kell nagyobbat lépnünk az eredmény érdekében.

Ezekkel a szavakkal kezdte előadását Balassa Tamás pénzügyminisztériumi helyettes államtitkár előadását a Társadalami Kamara Képviselői Klubjának pódiumbeszélgetésén.

dr. Fodor Gábor
Corvin Páholy

A Corvin Páholy vendége Dr. Fodor Gábor művelődési és közoktatási miniszter volt, aki "Az oktatás és kultúra finanszírozása" címmel tartott előadást, majd a meghívott vendégekkel a közös gondok megoldásáról folytatott eszmecserét.

Görgey Gábor
Görgey Gábor dedikált

Waterloo kellős közepén című kötetét Görgey Gábor dedikálta.

"Többször is jártam a Pallas Páholyban. Mindig jó műhelymunka helyszíne volt. A jó helyszín maga a hely szelleme. Egyszer dedikálta is a "Waterloo kellős közepén" című könyvem megjelenése után. Eljöttek akiket érdekelt a könyvem és talán érdekeltem őket én is. Remek másfél óra volt, ma remek kérdéseket kaptam. Utána elhittem magamnak (és nekik), hogy azért mégis csak érdemes írni. Ez aztán éltet néhány napig."

Görgey Gábor

     
 
  websolution by NetProjekt