2020 April 9 Thursday
 
 
 1994. november    

November hónap főbb eseményei:

XI.4.
Magyar Lapkiadók Egyesületének sajtótájékoztatója

XI.7.
Metalion Kft. sajtótájékoztatója

XI.8.
Press-Ing Kft. sajtótájékoztatója

XI.9.
Vámos Miklós Lehetetlen tv műsor sajtótájékoztatója

XI.16.
Könyvbemutató - Önkormányzati váltás kézikönyve

XI.21.
Görgey Gábor Waterloo kellős közepén című könyvét dedikálta

XI.22.
Országgyűlés Hivatala

XI.23.
Társadalmi Kamara Képviselői Klubja

XI.28.
Kossuth Nyomda Rt.

XI.30.
A Pallas Páholy első éves születésnapján vendégünk
Gönz Árpád a magyar köztársaság elnöke

Lehetetlen?

Vámos MiklósLehetetlen, hogy a LEHETETLEN ne legyen sikeres műsor, - mondtuk amikor elolvastuk Vámos Miklós "dolgozatát"

Aki emlékszik HOGY VOLT című műsoromra, melyet gondos kezek idejekorán abbahagyattak velem, az a stílust már tudja. Szívesen csinálnék egy ehhez valamelyest hasonló műsort. A címe LEHETETLEN. Ismert színészeket, művészeket, közéleti embereket, sportolókat inspirálnék arra, hogy az életükből LEHETETLEN történeteket (eseteket, kalandokat) meséljenek el. Kerültek-e lehetetlen helyzetbe? Kaptak-e lehetetlen feladatot? Ismernek-e lehetetlen embert? Stb.

A felvétel egy kisebb színházban készül, közönség előtt. Az egészet olyasminek képzelem, mint az amerikai stand up klubok, ahol neves színészek és hírességek egy mikrofonnal szórakoztatják a közönséget. A főszereplő "ha olyanja van", egy-egy LEHETETLEN produkcióra is vállalkozik.
Szabálytalan általában gerjesztett és moderált kabinet-alakításokról van tehát szó, másfél főszereplővel (minden műsorban fölbukkan egy meglepetés vendég is: egy a főszereplő szempontjából valamilyen értelemben lehetetlen ember).

A LEHETETLEN az ízes, természetes, érdekes és mulatságos történetmesélés és rangját és becsületét kívánja visszaállítani video- és computermániákus korszakunkba. Olyasfajta szórakoztató műsorrá kerekedik mindez, mely azonban marad az én ízlésem kerítésén belül. A műsor egy-egy nagy (vagy lehetetlen) teljesítményhez kapcsolódna, és a tárgyidőszak lehetetlenségeivel is foglalkozna. Szeretném, ha idővel a felvétel is kultúrális eseménnyé válna.

November 9-én indítottuk a Pallas Páholyban tartott sajtótájékoztatón a műsort, amely 1994 decemberétől 73 adást ért meg. Akkor is azért sünt meg, mert Vámos Miklós álláspontja szerint a csúcson kell egy műsorsorozatot abbahagyni. Alig hogy a képernyőn elbúcsúzott a közönségtől megjelent a sikeres írónak az a kötete, amelyben többnyire a műsorban időhiány miatt el nem hangzott "lehetetlen"-eket tette közzé.

És végül... Vámos Miklós lehetetlenje.
Egy néző megszólítja az utcán
- Gratulálok, Művész Úr! Imádom a műsorát, soha ne hagyja abba! Tegnap este is néztük az egész családdal. Állati jó volt!
- Nagyon kedves, de én már tulajdonképpen abbahagytam a Lehetetlent. Tegnap este a Kepes András műsora ment.
- Mindegy! Akkor is gratulálok, isteni volt!

   

Napirenden az egészségügy

dr. Kökény Mihály

A Társadalmi Kamara Képviselői Klubja második összejövetelén a tanácskozás témája az egészségügy és a szociálpolitika volt. A meghívott vendég dr. Kökény Mihály a Népjóléti Minisztérium politikai államtitkára többek között arról szólt, hogy szükség van kielégítő szociálpolitikai stratégia megteremtésére, mert amíg ilyen nincs, nem várható megfelelő egészségügyi és szociálpolitikai ellátás az országban.

Az önkormányzati váltás forgatókönyve
- a szervezett átmenet feladatai és módszerei -

Dr. Világosi Gábor a Belügyminisztérium politikai államtitkára a kötet előszavában írja:
A közigazgatás irodalmában nem szokványos művet tart a kezében az Olvasó. Nem egy száraz joganyag száraz magyarázatát, hanem egy szellemes példákkal teletűzdelt fogatókönyvet. A könyv - alcíme szerint - az önkormányzati váltásról, átmenetről szól. Ez kétféle értelemben is igaz.

Egyrészt szól azoknak, akik az önkormányzati választás győzteseiként a következő választási ciklusra való átmenetet vezérlik, másrészt azonban azoknak is, akik az önkormányzati rendszer - az elmúlt választási ciklus alatti - bevezetésének időszakát "belülről", a közigazgatásban dolgozva élték át. A mű nagyrészt ezen időszak tapasztalatait hasznosítja.

Emellett nyugodt lélekkel állapíthatjuk meg mégis: ez a könyv csupán túlzott szerénységgel minősíthető olyannak, amely csak az átmenet időszakáról, csak a váltás közigazgatás menedzsereinek szól.

A szerző - korábbi műveire is jellemző elméleti igényességgel, ma még nem túl gyakran fellelhető módszertani alapossággal - igazi "kézikönyvet" írt az önkormányzati munkában vezető posztokat betöltők számára.

     
 
  websolution by NetProjekt