2019 November 22 Friday
 
 
 1996. április    

Április hónap főbb eseményei:

IV.2.
Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete (HWWB) klubdélutánja

IV.4.
Európa Ház sajtótájékoztatója

IV.4.
Napközben Klub

IV.15.
Budapesti Ingatlanforgalmazók - Inter 21- Klub

IV.17.
Társadalmi Únió Képviselői Klubja

IV.19.
Budapesti Közügyek - Budapesti Szívügyek sajtótájékoztató vendége Kósáné Kovács Magda

IV.19.
Németajkú Református Egyház

IV.22.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének Klubja

IV.24.
Könyvbemutató - Hogyan csináljunk karriert

IV.24.
Fürge Ujjak első klubdélutánja

IV.25.
Nyomdásztámasz Alapítvány kuratóriumi ülése

IV.29.
Budapesti Ingatlanforgalmazók - Inter 21- Klubja

IV.30.
A HVG Rt. közgyűlése

A Társadalmi Únió Képviselői Klub
vendége dr. Izsépi Tamás


A kereszténydemokrata frakcióvezető hangsúllyal szólt arról, hogy pártja rendkívül fontosnak és elengedhetetlennek tartja a civil szervezetek jelenlétét a közéletben. Mint mondta, politikai halálra van ítélve az a párt, amely nem tart élő, állandó kapcsolatot a civil mozgalmakkal. Példaként említette, hogy az országgyűlési és az önkormányzati választásokon indult polgármesterjelöltjeik és képviselőjelöltjeik közül azok nyertek, akik szoros kapcsolatban álltak a civil szervezetekkel, minden társadalmi tömörüléshez eljutattak. A civil mozgalmakhoz fűződő kapcsolat tehát kiállta a próbát, s ez irányadó lehet más politikai erők számára is.

 
 
Vérő Júlia
A Napközben háziasszonya Vérő Júlia

Civil Szervezetek világkonferenciája Magyarországon

CIVICUS a civil szervezetek világszövetsége elfogadta 15 magyar tagszervezetének meghívását, hogy 1997-ben hazánkban tartsa öt kontinens civil szervezeteinek második világtalálkozóját. A világkonferenciával kapcsolatos rendezvényekről, a konferencia előkészítéséről - amelynek egyik állomása Zalaegerszeg lesz - Barabás Miklós az Európa Ház igazgatója a Magyar Előkészítő Bizottság koordinátora és Jagasics Béla a Zalaegerszegi Városi Művelődési Központ igazgatója az Európa konferencia és börze házigazdája tartott sajtótájékoztatót.

Nyugdíjasok Fóruma

Alig öt éve alakult meg a Magyar Biliárd Szövetség és máris nagy feladatot bízott az Európai Biliárd Szövetség az egyre népszerűbb játék magyar szakértőire. Felkérték a magyar szövetséget a március 16-ra kitűzött Poolbiliárd Európa Bajnokság megrendezésére. Erről tartottak sajtótájékoztatót a Pallas Páholyban.

Hogyan csináljunk karriert?

Mikor nem szabad, és mikor célszerű új állás után nézni? Mit kell elsajátítani ahhoz, hogy érvényesüljünk? Melyek a személyes kapcsolatteremtés fortélyai? Mit és hogyan hagyjunk ki, vagy ne írjunk be életrajzunkba? Hogyan rejthetünk el egyes hátrányos életrajzi elemeket? Ilyen és ehhez hasonló több száz jó tanácsot kap az olvasó Pintér Zsolt fejvadász könyvéből, amelyet a HVG Kiadó adott közre, s amelyet a szerző mutatott be az újságíróknak.

Fürge ujjak klub

Alkotni, létrehozni, a semmiből valamit teremteni talán erőteljesebb igényünk, mint a táplálkozás, hiszen az ember létének feltétele a fontosság érzése, az "ezt én csináltam" büszkeségéből fakadó plusz energia.

Bizonyítéka ennek többek között a Fürge Ujjak Klub is, melynek igénye már régen felmerült mind az olvasók, mind a szerkesztőség munkatársai részéről. Realitássá azzal vált, hogy a lap új tulajdonosa a Kossuth Nyomda lett, s így szinte automatikusan jött a megoldás. 1996. április 24-én volt az első klubdélutánunk, s azóta minden hónap utolsó szerdáján a kézimunkázás híveinek fellegvára a Pallas Páholy.

Legszebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés. Jönnek a nagymamák, de az egészen fiatalok is, elhozzák munkáikat, tanácsokat kérnek és kapnak szaklektorainktól , de gyakran egymástól is. Cséka Éva a kötés, Márton Erzsébet a hímzés titkaiba avatja be az érdeklődőket, és az "unicum", külső munkatársunk Kachelmann Róbert, aki férfi létére bármilyen kézimunkázásban profinak mondható. Minden alkalommal hívunk más területekről is tanácsadókat, akik hasznos útmutatásokat adnak klubtagjainknak. Vendégünk volt Pákozdi Judit, a Magyar Konyha főszerkesztője, a L,Oréal cég képviseletében Zachár Aranka sajtóattasé, a VLNAP fonalgyártó cég ügyvezetője, Halmos László úr. Folyamatosan bemutatjuk lapunk állandó szerzőit és rovatvezetőit, mint például Szuper Miklósné népi iparművészt, Kappanyos Katalin iparművészt és Lázár Dórát, divatrovatunk szerkesztőjét.

Természetes, hogy egy újságnak érdeke az ilyen és ehhez hasonló találkozók lebonyolítása, a személyesebb kapcsolat kialakítása az olvasókkal. Az emberek szívesen csatlakoznak olyan közösséghez, melynek találkozóin aktív közreműködők lehetnek.
A Fürge Ujjak klub a mai üzleti alapokra helyezett világban "egy kis csoda": itt gazdasági és erkölcsi értelmében is mindenki jól jár.

Napközben

A párhuzamosok a végtelenben találkoznak - s bár az iskolai súlykolás alapján ez ellentmondásnak tűnik, mégiscsak geometriai tény. Az újságíró alapvetően az emberekhez szól, de hogy valóban találkozzanak, nos, ehhez is valahol a messzi távlatokban kell a csatlakozási pontot keresni. A Kossuth rádió "Napközben" című műsora a Pallas Páholyban találta meg ezt a "végtelent" . A Régi vágy volt ez is, de hát ha valaki elmúlt három éves, már bőven vannak megvalósulatlan álmai. A lehetőség adott volt, hiszen a Páholy tárt karokkal fogadta az ötletet, valóraváltásához kellett egy katalizátor. Lelkesedés kellett, hiszen egy ilyen vitaest megszervezése sok munkával jár, de a végső lökést a bizonyítási vágy adta: a húsz éve hallható rádióműsor mai munkatársai komolyan veszik a közszolgálatiságot, s hogy a két órás délelőtti magazinműsor címe melletti "szolgáltató" jelzőnek komoly tartalma van.

Megszületett hát az elhatározás: minden hónap első csütörtökén nyilvános rádiófelvétellel egybekötött vitaest helyszíne lesz a Pallas Páholy. Mostanában igencsak mozgásban van körülöttünk a világ, így a témák kiválasztása nem okozott fejtörést, az első találkozó időpontján azonban volt aki fanyalgott kicsit: áprilisban az első csütörtök negyedikére esett.

Minden, amit "első", fokozott várakozással teli. Igy volt ez a "Napközben Klub"-bal is. Egy rádiós számára nem mindennapi esemény, hogy találkozik hallgatóival, s bizony bármennyire is rutinos, öreg róka, izgul egy kicsit.

Az utóbbi időben gyakran elhangzik, hogy az emberek egyre kevésbé érdeklődnek a közügyek iránt. A "Napközben Klub" igencsak rácáfol erre az állításra, s ha valaki megkérdezné, mi a legnagyobb problémánk a szervezéssel, egyetlen kérdéssel válaszolnánk: "Hogyan lehetne a Pallas Páholy falait kitolni, hogy minden érdeklődő eljöhessen?"

Sebestyén Krisztina - Verő Júlia- Ifj Tóth György

     

Örökös Tagság

Örökös Tagok: Benkő Gyula, Darvas Iván, Gábor Miklós, Kállai Ferenc, Melis György, Psota Irén, Simándy József, Tábori Nóra, Tokody Ilona, Tolnai Klári

Benkő Gyula Darvas Iván Gábor Miklós Kállai Ferenc
Melis György Psota Irén Simándy József Tábori Nóra
Tokody Ilona Tolnai Klári    
     
 
  websolution by NetProjekt