2019 November 22 Friday
 
 
 1996. december    

December hónap főbb eseményei:

XII.2.
Serventa Bevásárlóközpont Rt. sajtótájékoztatója

XII.2.
Ifjúsági és Modernizációs Munkacsoport műhelybeszélgetése

XII.3.
Quaestor Rt. sajtótájékoztatója

XII.3.
Budapesti Ingatlanforgalmazók - Inter 21- Klubja

XII.4.
Hanns Seidel Alapítvány műhelyvitája

XII.4.
LAM Klub

XII.5.
Napközben Klub

XII.6.
Gazdaságpolitikai kerekasztal -CIPE

XII.9.
Nyugdíjasok Országos Képviselete

XII.9.
Euromédia Bt

XII.11.
Fürge Ujjak Klub

XII.12.
Könyvbemutató - Vincze Mátyás "Szenzáció"

XII.12.
Műhelybeszélgetések az alkotmányról

XII.13.
Kossuth Nyomda Rt. - Luca Nap

XII.16.
Jegyzők Országos Szövetsége

XII.16.
Ifjúsági és Modernizációs Munkacsoport műhelybeszélgetése

XII.17.
Nyomdásztámasz Alapítvány kuratóriumi ülése

XII.17 LAM Klub

XII.18.
Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete (HWWB) évadzáró ünnepsége

XII.19.
Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány

XII.20.
Magyar Filmiroda Örökös tagság forgatása Tolnai Klárival

Erzsébet Áruház megnyitása

Két évig bezárt kapukkal Csipkerózsika álmát aludta a XX. kerület szívében az Erzsébet Áruház, vagyis a Bözsi, ahogy az erzsébetiek kedvencüket nevezték. A Bözsi felnőtt és Erzsébet Bevásárlóközpontként újra életre kelt. Az ünnepélyes megnyitás előtti sajtótájékoztatón a Pallas Páholyban Perlaki Jenő a kerület polgármestere mondta el az újságíróknak, milyen újdonságokkal és újfajta szolgáltatással várja a bevásárlóközpont a vásárlókat.

Hanns Seidel Alapítvány

dr. Szabó Endre
Hanns Seidel Alapítvány és az Államtudományi Kutatóközpont pódiumbeszélgetést rendezett, amelyen dr. Szabó Endre a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke a szakszervezetek jogairól tartott bevezető előadást.

Európai országok nyudíjasairól


A Nyugdíjasok Országos Képviselete pódiumbeszélgetésre hívta meg Kovács László külügyminisztert, aki tájékoztatást adott az európai országok nyugdíjasainak helyzetéről.

 

Napközben Klub


A Kossuth Rádió Napközben klubdélutánján örökzöld téma volt terítéken. A kelleténél sokkal több gyógyszert fogyasztunk! A műsor meghívott vendégei voltak: dr. Matejka Zsuzsanna, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főgyógyszerésze, dr. Szutrély Katalin, a Nemzetközi és Orbán István a Magyar Gyógyszergyártók Szövetségének elnökei, valamint Kerekesné dr. Nemes Mária, a Népjóléti Minisztérium főosztályvezetője.

Az adásidőn túl is folytatott eszmecserét, amely olykor szenvedélyes vitává is fajult Péter György a műsor szerkesztője vezette.

Örökös Tagság filmforgatás

Az utóbbi idők egyik legnagyobb közönségsikert aratott kezdeményezése, az ÖRÖKÖS TAGSÁG - mondhatjuk bátran - mozgalom. Tíz és tíz ezrek szavaztak évente, és választották meg kedvenc színészeik közül, kik legyenek örökös tagok, kinek kerüljön, a magyar Broadway-n, a Nagymező utca járdáján, talpnyoma örökre betonba ágyazva.

Ezeken az oldalakon bemutatjuk az "örökös tagok"-at, akikre tavaly és tavalyelőtt, s akikre idén szavaztunk. Ők a szüntelenül bővülő társulat tagjai, valamennyiüket egy ország szeretete szerződtetett. Szokták mondani: pénzszűke világunk nem kedvez a művészeteknek. Nyilván van benne igazság. De őszintén hisszük, hogy ez csak része - s talán nem is a legfontosabb része - a teljes igazságnak. Mert a művészetet nem a pénz tartja életben, hanem az alkotókedv, a tehetség, az igény és a szeretet. A művészet szeretete. S ez olyan ősi, és annyira az ember lényegéhez tartozó érzés, mely még a gazdaság racionális világán is mozdítani képes. Bizonyíték kell? Kérjük, nézzenek körül, mennyien vagyunk. S gondoljanak arra a sok tízezer emberre is, akik szavazataikkal hozzájárultak ehhez a játékhoz, mert fontosnak tartották, hogy kifejezzék szeretetüket és megbecsülésüket azok iránt, akiktől életük meghatározó élményeit kapták. Hisszük, hogy örökös tagok ők is. Egy nagy társaság örökös tagjai, akik már tudják: művészet nélkül talán lehet élni, csak nem érdemes. S akik örökké hálásak azoknak, akik e csodával megajándékozták őket.

Hagyománnyá vált, hogy minden ÖRÖKÖS TAGSÁG választást az új és régi tagok tiszteletére és részvételükkel gálaest követi. Az idei gálaest teljes bevételét jótékony célra fordították.

1996.: Benkő Gyula, Darvas Iván, Psota Irén, Tábori Nóra, Tolnay Klári, Gábor Miklós, Kállai Ferenc, Melis György, Simándy József, Tokody Ilona

Szenzáció

Geomédia Kiadó gondozásában megjelent Vincze Mátyás Szenzáció című kötete. A könyvet a szerző mutatta be a sajtó képviselőinek.

 

 

 

Kossuth Nyomda Rt. - Luca-nap

 

     
 
  websolution by NetProjekt