2019 November 22 Friday
 
 
 1996. február    

Február hónap főbb eseményei:

II.1.
Budapesti Közügyek - Budapesti Szívügyek sajtótájékoztató

II.2.
Hanwa Bank Magyarország sajtótájékoztatója

II.5.
Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány megyei igazgatóinak értekezlete

II.6.
Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete (HWWB) klubdélutánjának vendége: Vámosi Nagy Szabolcs

II.7.
Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány megyei igazgatóinak értekezlete

II.7.
Hanns Seidel Alapítvány műhelybeszélgetése a választási törvényről

II.12.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének klubnapja
Téma: Gondolatok az Idősek Chartajáról.

II.14.
Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány megyei igazgatóinak értekezlete

II.14.
Corvin Páholy

II.15.
Banktech '96 sajtótájékoztató

II.21.
Társadalmi Únió Képviselői Klubja

II.25.
Kerekasztalbeszélgetés - a Németajkú Református Egyház és a Friedrich Neumann Alapítvány szervezésében a "gazdaságetika"-ról

II.26.
Budapesti Ingatlanforgalmazók - Inter 21 -Klubja

Hanwa Bank sajtótájékoztatója

Az 1952-ben alapított Hanwa Csoport a Koreai Köztársaság tíz legnagyobb vállalatcsoportjának egyike. Elsősorban Ázsiában, Európában és Észak Amerikában vannak jelen. Teljes kereskedelmi forgalmuk 1995-ben kb. harminc milliárd dollár volt. A csoport az anyaországban és külföldön harmincezer embert foglalkoztat. A Hanwa csoport a magyar piacon Hanwa Élelmiszerek Kft. néven jelent meg. Kecskeméten zöldmezős beruházásként felépítettek egy élelmiszergyárat. Itt gyártják - többek között - a Smack márkanevű egyszerűen elkészíthető tésztákat.

A Magyar Köztársaság elnöke, Göncz Árpád és a Hanwa Group elnöke, Mr S.Y.Kim 1994. júliusában tárgyalásokat folytattak további befektetési lehetőségekről. Elsősorban a finomvegyészet, a gyógyszergyártás, a pénzügyi szolgáltatások és az építőipar területén nyílik erre lehetőség.
A Pallas Páholyban minderről és a vállalatcsoport magyarországi bankjának megnyitásáról tartottak sajtótájékoztatót. (Az eseményt a Er-Press Kft. szervezte)

15 év pénzügyminiszterei a Corvin Páholyban

A Gazdasági kibontakozás címmel megrendezett fórumon másfél évtized pénzügyminiszterei, a bankszektor vezetői és gazdasági élet véleményformáló személyiségei vettek részt. Hetényi István, Villányi Miklós és Békesi László 15-15 perces előadásában fejtette ki véleményét, amelyhez a meghívottak hozzászóltak és kérdéseket tettek fel. A vitát Pulai Miklós a Bankszövetség főtitkára vezette.

Dr. Villányi Miklós, Hetényi István és dr. Békesi László
Dr. Villányi Miklós, Hetényi István és dr. Békesi László pénzügyminiszterek
Pulai Miklós
Pulai Miklós, a Bankszövetség főtitkára

Vita a választási eljárásról

A Hanns Seidel Alapítvány és az Államtudományi Kutatóközpont meghívott szakemberek részvételével zártkörű vitát szervezett a "Választási eljárás általános szabályairól szóló törvényről". A bevezető előadást dr. Tóth Zoltán a Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal vezetője tartotta.


Pető IvánTársadalmi Unió vendége Pető Iván

Pető Iván részletesen szólt a lakosságot érintő megszorításokról. Kifejtette, hogy ezt a kérdést csak az ország helyzetével összefüggésben lehet vizsgálni. A megszorításoknak sajnos nincs alternatívájuk. A pénzügyek rendezése, az ország fizetőképességének fenntartása, a túlköltekezés megállítása nélkül nem lehet az ország ügyeit rendbe tenni. Az átmenetnek azonban nincs kitaposott útja. Ilyen helyzetben még senki sem szerzett tapasztalatokat.

     
 
  websolution by NetProjekt