2019 November 22 Friday
 
 
 1996. május    

Május hónap főbb eseményei:

V.2.
Napközben Klub

V.3.
Budapesti Közügyek - Budapesti Szívügyek sajtótájékoztató

V.6.
Fiatal Vállalkozók Fóruma

V.7.
Arany Bróker Rt. közgyűlése

V.7.
Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete (HWWB) klubdélutánja

V.8.
Hanns Seidel Alapítvány műhelyvitája

V.9.
Műhelybeszélgetések az alkotmányról

V.13.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének Klubja

V.13.
Ifjúsági és Modernizációs Munkacsoport műhelybeszélgetése

V.17.
Magyar Nyomdász Szakmai Szövetség rendezvénye

V.20.
Ifjúsági és Modernizációs Munkacsoport műhelybeszélgetése

V.21.
Magyar Békeszövetsége műhelyvitája az új alkotmány koncepciójáról

V.21.
Budapesti Ingatlanforgalmazók - Inter 21- klubja

V.22.
Magyar Energetikai Társaság sajtótájékoztatója

V.28.
Könyvbemutató - Britannica Hungarica 5. kötete

V.29.
Fürge Ujjak Klub

V.30.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének pódiumbeszélgetése

Magyar Energetikai Társaság sajtótájékoztatója

Az Átrium Hyatt Szállóban több mint 200 résztvevővel, az energiaüzlet és ezen belül elsősorban az olaj és gázterület képviselőjével nemzetközi konferenciát rendeztek. A konferenciát az International Association for Energy Economics magyar partnere, a Magyar Energeitakai Társaság szervezte.

Az üzletemberek számára ajánlott vitatémák: - az orosz kőolaj szektor megnyitása a világ számára; - csővezetéki szállítás és geopolitika; - az energetika finanszírozása Kelet-Európában.
A konferencia sajtótájékoztatójának előadója Prof. dr. Jászay Tamás a Magyar Energetikai Társaság Elnöke volt.

Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete

A Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete e havi klubnapján Dr. Bencze István kormányfőtanácsadót látta vendégül. "A fekete gazdaság Magyarországon" volt a beszélgetésük témája.

 
 
 

Fiatal Vállalkozók Fóruma

Hogyan segíthet vagy húzhat vissza egy vállalkozót a család és a környezet? címmel tartotta első összejövetelét a Fiatal Vállalkozók Fóruma
Mit mondok el otthon és mit nem? * Mikor és kivel osztom meg az ötletemet? * Azok a rusnya anyagiak! * Férj és feleség közös vállalkozásban - ki a főnök? * Mit kezdek az ingyen tanácsokkal? * A "Nagy Üzlet" szirénhangok a baráti körből * Az irigység - segít, vagy visszahúz? * Csődhelyzetben * Szakmai segítség barátoktól.

E kérdésekről szóló kötetlen beszélgetés vitavezetője Balázs Tibor, mérnök-tanár, mérnök-közgazdász és a szakértői pedig Paskujné Sütöri Judit logopédus, beszédtanár, előadóművész és Gyulay Tibor gépészmérnök, gazdasági-mérnök voltak.

"A Fiatal Vállalkozók Fóruma Alapítvány legfontosabb célja, hogy népszerűsítse a vállalkozói gondolkodásmódot, elsősorban a résztvevők saját, élő példáján keresztül.
Célunkat úgy kívánjuk elérni, hogy lehetőséget biztosítunk olyan fiatal vállalkozóknak, akik már bizonyították hozzáértésüket, arra, hogy elmondhassák gyakorlati tapasztalataikat, tanácsaikat és érzéseiket.

Az általunk készített, illetve kiadott anyagok (könyvek, oktatási segédanyagok, kazetták, stb.) valamint a Fórum-est rendezvényeinken elhangzó vélemények legfontosabb jellemzője, hogy a gyakorlat, a személyes tapasztalat oldaláról közelíti meg a vállalkozást, és speciálisan a mai magyar valóságra jellemző.
Azt szeretnénk bemutatni, hogy miért érdemes ma Magyarországon vállalkozónak lenni, ez milyen szépségekkel, gondokkal és felelőségekkel jár."

Pódiumbeszélgetés

A Nyugdíjasok Országos Képviseletének összejövetelén A nyugdíjreform alakulásáról a mai és a holnapi nyugdíjasok sorskérdéseiről, a szociálpolitikai törvénykezés és a valóságos gyakorlat ellentmondásairól és a nyugdíjasok életkörülményeinek romlásáról fejtették ki véleményüket a résztvevők. A vita vezetője Mihalovits Ervin a Képviselet ügyvivője volt.

Magyar Békeszövetség műhelyvitája

A társadalom előtt álló fontos feladatok egyike egy új alkotmány elkészítése. Ez a munka elkezdődött. Az Országgyűlés Alkotmány-előkészítő Bizottsága kidolgozta és közzétette a Magyar Köztársaság új alkotmánya szabályozásának elveit. Lehetőség van arra, hogy az érdeklődő társadalmi szervezetek is kifejtsék álláspontjukat, javaslatokkal éljenek, majd megkezdődik a koncepció országgyűlési vitája. Ebbe a véleményezési munkába szeretnénk mi is bekapcsolódni egy konzultáció szervezésével.

Ezekkel a szavakkal invitálta a Magyar Békeszövetség az új alkotmány koncepciójáról szervezett műhelyvitára az érdeklődőket. A vitát, amelynek vendégei dr. Avarkeszi Dezső országgyűlési képviselő a Parlament Alkotmány-előkészítő Bizottságának tagja és dr. Lakatos László Igazságügyi minisztériumi biztosok voltak, Köteles György professzor a Magyar Békeszövetség elnöke vezette.

Barabás Miklós, az esemény házigazdája

Napközben Klub

Ismét jelentkezett a Kossuth Rádió közérdekű magazinja, a Napközben. A két háziasszony Verő Júlia és Sebestyén Krisztina - az egész szerkesztőség támogatásával és részvételével - hallgatókat hívott meg kötetlen beszélgetésre, amelynek témája a nyugdíjkorhatár emelése volt. Az asztal köré csoportosult társaságban helyet foglalt Garzó Lilla, a Munkaügyi Minisztérium foglalkoztatás-politikai helyettes államtitkára és Kökény Mihály, a Népjóléti Minisztérium politikai államtitkára is.

Bevezetőként Kökény Mihály elmondta 1993-ból származó hatályos törvény van arra, hogy a nyugdíjkorhatárt fel kell emelni. Most az egyre jobban szorító körülmények arra sarkalják a kormányt, hogy szorgalmazza ezt a döntést. Ugyanis a nyugdíjbiztosítási alap pénzügyi egyensúlya megbomlott, évek óta deficites. Közben elég gyorsan növekszik a nyugdíjasok száma. Ezért készül egy olyan tervezet, amely szerint 12-14 éves átmenettel, 1998-tól kezdődően kerüljön sor a nyugdíjkorhatár emelésére, nőknél és férfiaknál egységesen 62 éves korig.

A műsor szerkesztője ifj. Tóth György

     
 
  websolution by NetProjekt