2019 November 15 Friday
 
 
 1996. szeptember    

Szeptember hónap főbb eseményei:

IX.3.
Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete (HWWB) klubdélutánja

IX.5.
Hong Kong Challenge nemzetközi Földkerülő vitorlásverseny sajtótájékoztatója

IX.9.
Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége szakmai értekezlete

IX.10.
Nyomdásztámasz Alapítvány kuratóriumi ülése

IX.12.
Napközben Klub

IX.13.
Nyomdász Szakmai Szövetség sajtótájékoztatója

IX.16.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének pódiumbeszélgetése

IX.17.
Magyar Terjesztés Ellenőrző Szövetség (MATESZ) közgyűlése

IX.18.
Könyvbemutató - Britannica Hungarica 6. kötete

IX.23.
Budapesti Ingatlanforgalmazók - Inter 21 - Klubja

IX.25.
Fürge Ujjak Klub vendége Lázár Dóra divattervező

IX.27.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének sajtótájékoztatója az Idősek Világnapja alkalmából

IX.30.
Nyomdásztámasz Alapítvány kuratóriumi ülése

Jubilálnak a Nyomdász munkaadók

A Nyomdász Munkaadók Érdekképviselete fennállásának 100 éves évfordulóját ünnepelte. Ebből az alkalomból reprezentatív kiadványt jelentettek meg, amelyben megemlékeztek a hazai nyomdaipar jelentősebb eseményeiről.

Nyugdíjasok pódiumbeszélgetése

dr. Vastagh Pál
Ezúttal "A jogállamiság és az idősek állampolgári jogai" címmel dr. Vastagh Pál igazságügyminiszter tartott előadást.

 

Hong Kong Challange

A Pallas Páholyban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Hong Kong Challange emberközeli nemzetközi Föld-kerülő vitorlásversenyen HUNGÁRIA 1100 rajtszámú hajójával Kopár István rajthoz állt.

(Mint ismeretes, Kopár István a rendkívül erős nemzetközi mezőnyt maga mögött hagyva, győzött.)
A magyar hajó fővédnöke Horn Gyula miniszterelnök, volt.

A versenyt 180 nemzet televíziója és egyéb médiája kiséri a föld legvonzóbb útvonalán. A verseny útvonala: A London - Southampton - Port - Lisszabon - Santa Cruz Tenerife - Las Palmas - Santa Lucia - Panama - Honolulu - Fukuoka - Pusan - Hong Kong - Szingapur - Mauritius - Durban - Cape Town - Salvador (Brazilia) - La Rochelle - London

A magyar hajó részvételét a Globe Siscovery Hungary biztosította és szervezte, a pénzügyeket az ECONOSERVE Management intézte.

A Pallas Páholy zászlója végigkisérte földkörüli útján Kopár Istvánt, amit hazatérése után a saját segítőinek aláírásával visszahozott. A zászló azóta is féltett kincse és dísza páholyunknak.

Napközben Klub

A Pallas Páholyba nem lehetett beférni. Megtelt. A Kossuth Rádió népszerű Napközben című műsora mindig előre értesíti az érdeklődő közönséget a következő vitatémáról. Most is ezt tette, és a bérlakások eladásának, a társasházak megalakulásának kérdésköre akkora érdeklődést váltott ki, amilyenre senki sem számított.

A bérlakások elsietett eladása sok sérelmet okozott. A nyerészkedő közreműködők meg a tájékozatlanul tulajdonosokká kényszerült egykori lakásbérlők közötti vita hínárként font át mindent és mindenkit. A Páholyban megjelent szakértők persze semmiről sem tehetnek. Ők öten - Kakuk Lajosné, a Belügyminisztérium főtanácsosa, Cseh Pál, a Pénzügyminisztérium osztályvezetője, Pesta János, az Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese, Varga Péter, a Fővárosi Önkormányzat osztályvezetője és Fürjes Árpád, a Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke - derekasan állták a kérdéseket.

Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége


Nemcsak a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége, hanem számos cég tartja különböző rendezvényeit, értekezleteit a Pallas Páholyban. A Páholy korszerű technikai feltételeket, jó ellátást - és ha kérik - előadókat, vitapartnereket tud biztosítani.

     
 
  websolution by NetProjekt