2020 September 30 Wednesday
 
 
 1997. január    

Január hónap főbb eseményei:

I.7.
Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete (HWWB) klubdélutánja

I.9.
Napközben Klub

I.14.
Jegyzők Országos Szövetségének Elnökségi ülése

I.15.
A Társadalmi Únió Képviselői Klubja

I.17.
Műhelyebeszélgetések az alkotmányról

I.21.
Jelzálog Hitelintézetet Előkészítő Rt.

I.22.
Európa Ház

I.24.
Műhelyebeszélgetések az alkotmányról

I.27.
Jegyzők Országos Szövetségének Elnökségi ülése

I.27.
Budapesti Ingatlanforgalmazók - Inter 21 - Klubja

I.28.
Képújság Kft. sajtótájékoztatója
I.28.
Nyugdíjas Nyomdászok találkozója

I.29.
Nyomdásztámasz Alapítvány kuratóriumi ülése

I.30.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének Klubja

I.30.
LAM Klub

I.31.
Miniszterelnöki Hivatal sajtótájékoztatója

Nyugdíjasok Országos Képviselete

Gazdag program várta a meghívottakat a Nyugdíjasok Országos Képviselete pódiumbeszélgetésén. Először bemutatták a szervezet megválasztott új vezetőségét. Ezt követően tájékoztatót hallgattak meg a Képviselet eddigi munkájáról. Utolsó napirendként megszerkesztették állásfoglalásukat a nyugdíjreformról.

Újjáválasztott elnökség bemutatása

Ugyancsak gazdag program került a résztvevők elé, a Nyugdíjasok Országos Képviselete újjáválasztott elnökségének pódiumbeszélgetésén. Tájékoztatót hallgattak meg a Nyugdíjasok Országos Képviseletének eddigi munkájáról, majd összeállították a tagság állásfoglalását. Ezt követően bemutatták a Nyugdíjasok Országos Képviselete megválasztott új vezetőségét.
Az utolsó napirendként meghatározták állásfoglalásukat a nyugdíjreformról.

 

Jelzálog Hitelintézetet Előkészítő Rt. sajtótájékoztatója


Tömpe István és Kékesi János a Jelzálog Hitelintézetet Előkészítő Rt. elnöke és vezérigazgatója háttérbeszélgetésre hívta meg a bankszakma és a szaksajtó vezető munkatársait.

A LAM Klubról


A LAM egészségpolitikai orvos-klubot 1991. szeptemberében indította útjára a LEGE Artis Medicina (LAM) orvostudományi folyóiratot gondozó Literatura Medica Kiadó. A klub alapítója: dr. Kapócs Gábor, a kiadó alapító igazgatója volt.

A LAM Klub szakmai körökben hamar népszerű lett. Máig kéthetente megtartott összejövetelein megfordult a magyar egészségügy mindenkori vezető személyiségei közül majd mindenki. Rövid idő alatt az a vélemény alakult ki, hogy a LAM Klub barátságos szakmai környezet. Talán ez az oka annak, hogy a legkülönbözőbb nézeteket vallók egyaránt szívesen találkoznak és cserélnek véleményt a klubnapokon.

A LAM Klub rendezvényeit a Pallas Páholyban tartja, főként abból a meggondolásból, hogy a Páholy a főváros egyik jelentős értelmiségi találkozóhelyének számít. Vendég volt a klubban a Magyar Orvosi Kamara egész tisztikara, közöttük dr. Gógl Árpád és Doktorits Béla. A népjóléti minisztérium vezetői Kökény Mihály, Keller László, Lépes Péter és mások. Gyakori vendég az Egészségbiztosítási Önkormányzat és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetősége, így alatt társaságunkban volt Kovács Pál, Cser Ágnes és Kiss József, ő több alkalommal is. De találkozhattunk Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettessel és Mihályi Péter pénzügyi államtitkár-helyettessel, dr. Kozma Imre plébánossal is. Csiha Judit még mint igazságügyi államtitkár volt a Klub vendége, éppen az új Egészségügyi Törvényről szóló vita idején.

A LAM Klubnak közel 150 tagja van, közülük egy-egy összejövetelen 50-60 fő vesz részt. Az itt elhangzó beszélgetésekről - szerkesztett formában - olvashatnak az orvosok a Lege Artis Medicinae-ben, ahol a Klubnak önálló rovata van. Így bátran lehetünk Büszkék arra, hogy az eltelt hét évben a Klub az orvostársadalom színvonalas találkozóhelyévé vált.

Vető Kálmán a LAM klub vezetője

Kormányszóvivői háttérbeszélgetésl

Dr. Kiss Elemér, Miniszterelnökségi közigazgatási államtitkár, kötetlen szakmai megbeszélésre hívta. Az újságoknak azokat a munkatársait, akik a parlament munkájáról tudósítanak.

dr. Kiss Elemér

Napközben Klubban a biztosításról

Ezt igazolja az a szenvedélyes vita, amit a Napközben klubdélutánja résztvevői és a két legnagyobb biztosító az AB Aegon és a Hungária Biztosító vezérigazgató helyetteseivel, Ragályi Istvánnal és dr. Bárczy Andrással folytattak.

     
 
  websolution by NetProjekt