2019 November 22 Friday
 
 
 1997. november    

November hónap főbb eseményei:

XI.4.
Magyar Minőség Társaság sajtótájékoztatója

XI.4.
Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete (HWWB) klubdélutánja

XI.6.
SEED Alapítvány kuratóriumi ülése

XI.6.
Napközben Klub

XI.10.
Quaestor Rt közgyűlése

XI.13.
LAM Klub

XI.17.
Ifjúsági és Modernizációs Munkacsoport műhelybeszélgetése

XI.18.
Dinnyés József dalestje

XI.20.
Budapesti Szívügyek - Budapesti Közügyek sajtóbeszélgetés-sorozat

XI.24.
Nyugdíjasok Országos Képviselete

XI.24.
Közgazdaság Tudományi Egyetem-Kossuth Nyomda

XI.26.
Szivárvány Magántanoda képkiállításának megnyitója

XI.26.
Új Képújság Kft. sajtótájékoztatója

XI.27.
LAM Klub

XI.28.
Könyvbemutató -"Visszhang Antológia (1985-1986)"

VI. Magyar Minőségi hét

Dr. Pázmándi Gyula, a Magyar Minőség Társaság elnöke
A Magyar Minőség Társaság, amely nemzetközileg tanúsított tudományos, társadalmi és oktatási nonprofit szervezet évente megrendezi a Magyar Minőségi Hetet. Az ez évi rendezvénysorozat több füzetre terjedő programját sajtótájékoztatón mutatták be a sajtó és a szakma képviselőinek.

Visszhang antológia (1965-1986)


A Vár ucca 17 szerkesztősége, a Veszprémi Művészetek Háza és a Demosz Alapítvány szervezésében a sajtó és a szakma részére bemutatták a most közreadott antológiát.

Egy kötet nosztalgia. Az 1985-86-ban, különös körülmények között, öt számot megélt VISSZHANG című veszprémi irodalmi folyóiratban megjelent cikkek antológiája.

 
Reklám itt ... reklám ott

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának vitaestjén ezúttal a reklám kényes kérdéseiről vitatkoztak. A szakma vezetői Takács Ildikó, Sas István, Levendel Ádám és Niklai Péter ültek szembe a vitatkozókkal. Kell-e szabályozni a reklámot? Mi az ízléses reklám? Mindig igazat kell mondani vagy csalhat-e egy kicsit a reklám? Okoz-e gondot és ha igen milyet, a hirtelen nyakunkban szakadt piacgazdaság reklámja? E kérdésekre keresték közösen a választ a vitaest résztvevői.

Budapesti Szívügyek - Budapesti Közügyek


A klub vendégei Kultúrális intézmények, kultúra fogyasztás Magyarországon címmel folytattak vitát, amelyen meghívottként résztvettek: Schiffer János a Budapest főpolgármester helyettese, parlamenti képviselő, a Kultúrális Bizottság tagja, Szegvári Katalin és E.Szabó Márta újságírók Vitányi Iván országgyűlési képviselő, Hidy Péter, művelődés-szociológus.

A klub háziasszonya: Lendvai Ildikó, az MSZP Budapesti elnöke volt.

Nyugdíjasok Országos Képviselete

A Nyugdíjasok Országos Képviselete pódiumbeszélgetésre hívta meg dr. Puskás Imrét a Központi Nyilvántartási Hivatal helyettes vezetőjét, aki tájékoztatást adott a választási törvényről és a választások előkészületeiről.

Szivárvány Magántanoda képkiállítása


Sajtótájékoztató alkalmával számolt be Köröshegyi Mária Magdolna a Szivárvány Magántanoda és az I. Nemzetközi Művésztelep igazgatója a tanoda működéséről és a néhány nap múlva a budapesti Dreher kastélyban megnyíló kiállításukról.

A sajtótájékoztató alkalmából az "ifjú művészek" a Pallas Páholyban bemutatták alkotásaik "gyöngyszemeit"
A katalógusuk bevezetőjében Bereczky Lóránd a Magyar Nemzeti Galéria igazgatója többek között ezt írta:

"Magyarországon nagy hagyományai vannak a művésztelepi mozgalomnak. Ezek a művésztelepek a közösségeremtés fórumai voltak, és lehetőséget adtak arra is, hogy egy-egy gondolkodásban, vagy stílusban egymáshoz közel álló csoport alkotói a szakma rejtelmei mellett, az etikai tartás tekintetében is eszmét cserélhessenek. A magyar művésztelepek voltak az egyedi fórumai az egymást kereső és az egymásért tenni is tudó művészeknek.
Azt kívánjuk, hogy a Szivárvány Nemzetközi Művésztelep megalakulása és léte az érte dolgozók elképzelései szerint legyen sikeres."

LAM Klub

A LAM Klub vendége ezúttal Mihályi Péter Pénzügyminiszter helyettes államtitkára, aki "Az egészségügy pénzügyei - az egészségügy modernizációja a Pénzügyminisztérium szemszögéből" címen tartott előadást, amit vita követett.

TV-2 7 x 7 Stáb


Több órás vita és fejtörés - dolgozik a 7 x7 Stáb szerkesztősége

     
 
  websolution by NetProjekt