2020 May 27 Wednesday
 
 
 1998. február    

Február hónap főbb eseményei:

II.2.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének sajtótájékoztatója

II.3.
Örökös Tagság sajtótájékoztatója

II.3.
Nők Világbankja Magyarországi Egyesülete (HWWB) klubdélutánja, II.4. * Banktech '98 sajtóttájékoztatója

II.5.
Napközben Klub

II.9.
Quaestor Rt. közgyűlése

II.12.
Kerekasztal beszélgetés az egészségügyről

II.12.
Budapesti Közügyek - Budapesti Szívügyek sajtótájékoztató

II.16.
Budapesti Ingatlanforgalmazók -Inter 21 - Klubja

II.17.
Szkokk Iván kastélyfotók kiállításának megnyitója

II.18.
Iparos Újság c. lap bemutatója

II.19.
Hálózat a Demokráciáért Program műhelybeszélgetése

II.23.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének sajtótájékoztatója

II.25.
Stúdió '98 alakuló ülése

II.25.
Informál Klub

II.26.
Új Képújság Kft. sajtótájékoztatója

II.26.
Hálózat a Demokráciáért Program sajtótájékoztatója

II.26.
LAM Klub vendége dr.Kökény Mihály népjóléti miniszter

II.27.
Könyvbemutató - "Csak a paranoidok maradnak fenn"

Budapest Közügyek - Budapest Szívügyek


A program sorozat vendége Horn Gyula miniszterelnök volt. A főváros aktuális fejlesztéséről folytattak eszmecserét.

NYOK

A Nyugdíjasok Országos Képviseletének meghívott vendége a nyugdíjtörvényről illetve az özvegyi ellátásról szóló pódiumbeszélgetésén Bálintné Füleki Jolán a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazgatója és dr. Kiss Zoltán országgyűlési képviselő volt.

Hálózat a demokráciáért a Pallas Páholyban

A Hálózat a Demokráciáért program a Miniszterelnöki Kabinetirodával közösen Szakmai Műhely sorozatot indít a non-profit szektor legfontosabb kérdéseiről témakörében.

A Hálózat a Demokráciáért Programot (Democracy Network Program Hungary, DemNet) az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (United States Agency for International Development, USAID) alapította és finanszírozza, a magyar irodát a United Way International működteti. A program Magyarországon kívül még tíz kelet-európai országban működik. A magyar program három évre szól. amelynek filozófiája a helyi közösségek, a civil társadalom fejlesztésére és a harmadik szektor támogatására épül.

 
Pricomm Kft. - A gyógyszerellátásról


Kerekasztal beszélgetés az egészségpolitika és a gyógyszerellátás aktuális kérdéseiről. A sajtó számára nyilvános beszélgetésen, amelyet a Pricomm Kft. szervezett a Nemzetközi Gyógyszergyártók Szövetsége meghívására a pártok egészségügyi szakértői és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetői vettek részt.

Örökös tagság


Sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra a Kuratórium döntését arról, hogy 1998-ban kik közül választhat a közönség "Örökös tagok"

Andrew S. Grove - Csak a paranoidok maradnak fenn


Andrew S. Grove - Csak a paranoidok maradnak fenn című könyvét, mely a Bagolyvár Könyvkiadó gondozásában jelent meg, sajtótájékoztatón mutatta be Almási Miklós akadémikus, egyetemi tanár.

A szerző az Intel cég elnök-vezérigazgatója. Az Intel a világ legnagyobb mikroprocesszor-gyártó vállalata és egyben a Fortune 500 hetedik legnyereségesebb cége. A vállalat technológiai fejlesztéseinek köszönhetően vált tömegtermékké a számítógép és világszerte elismert márkanévvé az Intel Inside.

Andrew S. Grove (Gróf András) Budapesten született 1936-ban. 1956-ban az Egyesült Államokba emigrált, egyike az Intel alapítóinak, melynek 1979-től elnöke, 1987-től pedig elnök-vezérigazgatója. Grove stratégiai menedzsmentet is oktat a Standford Egyetemen. Munkásságáért 1997-ben elnyerte a Time Magazin Év Embere címet.

Banktech '98


A Banktech - Money Market '98 szakkiállítások sajtótájékoztatóját Dr. Bodnár Zoltán a MNB alelnöke, Szamosi László a GIRO Elszámolási Rt. vezérigaztatója, Dr. Gelléri Péter egyetemi docens tartotta. Az eseményt mint minden évben az idén is a Congress Rendezvényszervező Kft rendezte.

Ismét az adózásról folyt a vita a Napközben klubdélutánján


A szakértők asztalánál Kékesi László az APEH elnöke és két elnökhelyettese Vámosi Nagy Szabolcs és Török Péter foglalt helyet. A vita során a szakértők nem legyőzni, hanem a sok kérdést feltevő vendégeket meggyőzni szerették volna. Ennek során többek között elmondták:
Az APEH végrehajtó szerv. Az adó mértékét nem ő határozza meg. Mint ahogy a feladatkörét sem, amely valóban bővült az elmúlt időszakban. Kényszerűen meg kell vizsgálni egy-egy ellenőrzés során más pénzügyi összefüggéseket is. Ezért került a látókörünkbe a tb-befizetés, a családi pótlék vagy a tv-készülékek bejelentése.

Ezt a "feladat bővülést" sokan felrótták az adóhivatalnak. Pedig a dolgok logikája mást mond. Magyarországon ma négyszázezer tv-készülék után nem fizetnek használati díjat.
A különböző pénzügyi adatok "összefuttatása" pedig harminc százalékos valótlan bejelentést mutat. Ami egyszerűen azt jelenti, hogy ha valaki bankhitelt kér, akkor a bevallott jövedelme bizony más lesz, mintha önkormányzati segélyért folyamodna. Mindig annyi, amennyit az érdeke kíván.

Az adózást nem kell szeretni, egyszerűen tudomásul kell venni! Mi optimisták vagyunk - mondták a szakemberek - az adózás is polgárjogot nyer hamarosan és olyan elfogadott lesz mint a világon bárhol. A társadalmi megítélés ma még nagyon vegyes! Az adócsalót inkább ügyesnek tartják, mint törvényszegőnek. Pedig ha mindazok akinek ma még teljesen, vagy részlegesen sikerül kibújni az adófizetés alól, teljesítenék állampolgári kötelességüket, akkor mindannyiunknak kevesebb adót kellene fizetni.

     
 
  websolution by NetProjekt