2020 September 30 Wednesday
 
 
 1999. január    

Január hónap főbb eseményei:

I. 5.
Vállalkozó Nők (HWWB) Klubja
"A hitel nem az egyetlen megoldás"

I. 7.
Napközben Klub a külföldi munkavállalásról

I. 11.
Agrár Klub

I. 13.
FRESENIUS sajtótájékoztató "A vesebetegek dialízis helyzete"

I.18.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének sajtóbeszélgetése " Jogállamiság és alkotmányjog" vendég: dr.Kilényi Géza, alkotmányjogász és Pirityi Ottó a közgazdaságtudományok doktora

I. 21.
LAM Klub

I. 27.
Informál Klub vendég: Ágh Attila politológus

I. 28.
Jegyzők Országos Képviselet Elnökségi ülése

I. 29.
Gazdaságpolitikai Kerekasztal (Cipe) "Alternatív módszerek a mikrofinanszírozásban"

CIPE - gazdaságpolitikai kerekasztal


Alternatív módszerek a mikrofinanszírozásban címmel Kállay László, a Kisvállalkozás - fejlesztési Intézet igazgatója tartott vitaindító előadást. A program moderátora Csillag István, a Pénzügykutató Rt igazgatója volt. 1999-ben a Gazdasági Minisztérium a gazdaságfejlesztési célelőirányzat felhasználását a következő két fő célra koncentrálja: a működőtőke - befektetések és a beruházások ösztönzésére, valamint a kis - és középvállalkozások tevékenységének komplex fejlesztésére.

Ezentúl a minisztérium a gazdaságfejlesztési célelőirányzat forrásaiból támogatja a külgazdasági egyensúly javítását célzó kereskedelemfejlesztési programokat, valamint a törvényekből, kormányzatokból, illetve a Gazdasági Minisztérium statútumából adódó feladatokat. A pályázati rendszerek kidolgozása során a Gazdasági Minisztérium arra törekedett, hogy növelje a támogatás hatékonyságát, koncentrálja a forrásokat a legfontosabb célok finanszírozására oly módon, hogy a fejlődésre képes vállalkozások megsegítése révén a nemzetgazdaságban tapasztalt folyamatokat erősítse.

A gazdaságfejlesztési célelőirányzat 1999. évi kiadási előirányzata mintegy 19.4 milliárd Ft, amelyből 1.7 milliárd Ft a saját bevétel, 17.7 milliárd Ft-ot tesz ki a költségvetési támogatás. A fenti célokra a támogatási forrásokat a Gazdasági Minisztérium olyan arányban osztotta meg, hogy mintegy 40%-a beruházásokat, a befektetéseket ösztönözze, 30-30%-a kis- és középvállalkozások és kereskedelem fejlesztését szolgálja.

Vállalkozó Nők Klubja (HWWB)

A Nők Világbankja Magyarországi Egyesületének klubján, előadást tartott Gayerhosz István a Dunaholding Rt vezérigazgató helyettese és Halász Csilla üzletágvezető "A Hitel nem az egyetlen megoldás" címmel.

Nyugdíjasok Országos Képviselete

A Nyugdíjasfórum januári témái a jogállamiság és az alkotmányozás időszerű kérdései voltak. A meghívott vendégek dr. Kilényi Géza alkotmányjogász és Pirinyi Ottó, a közgazdaságtudományok doktora. A fórumot Mihalovits Ervin, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke vezette.

Ismét Nyugdíjas Fórum, mint minden hónap valamelyik hétfő délelőttjén

LAM Klub


A LAM Klub az orvostársadalom fontos szakmai műhelye

Informál Klub

A rendezvényre így szólt az invitálás:
Mindenekelőtt engedje meg, hogy tanulságos óévet kívánjunk az új esztendőre. (Ritka kincs lehet, mint a tapasztalatok tárháza általában) Terveink Szerint az Orbán- kormány országlásának második esztendejében is találkozunk minden hónap harmadik csütörtökén szokott helyünkön a föld alatt, így eszmecseréink majdnem olyan gyakoriak lesznek, mint a parlament ülésezése. (Az azonos idejűséget azért igyekszünk elkerülni, márcsak avégett is, hogy helyet és módot biztosíthassunk a szocialista frakciónak a parlamenten kívüli - szigorúan alkotmányos - politizálásra interpellációk, azonnali kérdések és válaszok valamint viták formájában.) Soron következő összejövetelünk valójában továbbképzésnek (postgraduálisnak s nem postkommunistának) tekinthető: Ágh Attila mondaná el, hogy milyen is egy XXI. Századi baloldali párt modellje.

Ágh Attila politológus bal oldalon, a sarokban Sebeök János

 
  websolution by NetProjekt