2019 November 16 Saturday
 
 
 1999. június    

Június hónap főbb eseményei:

VI. 1.
A Bagolyvár Kiadó könyvbemutatója

VI. 1.
Vállalkozó Nők (HWWB) Klubja

VI. 2.
Print Info "Pályázat a kivitelezés minőség" címmel.

VI. 3.
Jegyzők Országos Szövetségének elnökségi ülése

VI.3.
Napközben Klub "Földön kívüli világról"

VI. 7.
Agrár Klub

VI. 8.
Ipari Parkok bemutatkozása

VI. 10.
Optimum Összefogás a Fogyasztókért Alapítvány a gyógyszerellátásról

VI. 14.
Parlamenti Képviselők Klubja a dohányzásról és a túlzott alkoholfogyasztásról

VI. 16.
Teleház Klub

VI. 17.
A Magyar Könyv Klub nyári ajánlatai

VI.17.
Informál Klub vendége: Kovács László

VI. 21.
A Nyugdíjasok Országos Képviseletének vendége: Katona Kálmán Közlekedési Miniszter

VI. 23.
Nyomdász Szakmai Szövetség a felsőoktatásról

VI. 24.
LAM Klub az egészségügyi informatikáról

VI. 29.
Sajtótájékoztató a Dunamenti Folklór fesztiválról

Teleház Klubnap és Könyvbemutató

Ezúttal a nagydobosi teleház vezetője, dr.Pállfy László mutatta be falujukat, teleházukat. A korábbi bemutatkozásoktól teljesen eltérő módon, a számítógép és a videokivetítő segítségével tudtunk meg minden alapinformációt úgy, hogy a teleház vezetője a bemutatkozáson kívül egy szót sem szólt, mert helyette a program mindent megtett.

Ezzel a bemutatkozással magasra helyezte a mércét a teleházasoknak. A teleház-szolgáltatás menedzsereinek feladata olyan hálózati szolgáltatások bevezetésének és üzemeltetésének menedzselése, amelyek széles körben terjeszthetők a teleházak között. Ebben a körben most találkozhattak velük először a teleházasok.

A szolgáltatásmenedzserek beszéltek magukról és elképzeléseikről a feladataikat illetően. Ezt követően a British Know Found általtámogatott, a Helyi Önkormányzati Know-How Program és Közigkonzult által szervezett új rendszerű helyi önkormányzati képviselői képzés anyagának a "Képviselői tanácsos könyv" és a BKHF egyéb, új önkormányzat fejlesztési eredményeinek bemutatójára került sor a Pallas Páholyban.

A rendezvényre meghívást kaptak:Balsay István, dr. Szegvári Péter és dr.Virág Rudolf (MEH), Kocsis Krisztina ,Nagy Brittania Nagykövetsége, Régéczi-Nagy Enikő, Szentgyörgyi Klára (konzultáns), dr. Dudás Ferenc és dr.Hazafi Zoltán (BM), dr.Skaliczki Judit és Barcziné Rózsa Mária (NKÖM), dr.Búza Attila, dr.Kórodi Mária, dr.Lamperth Mónika (országgyűlési képviselők) Péter Gábor (British Know How Found Program), Nagyházi György és Tevanné Südi Annamária (közigkonzult) dr.Dombovári Ottó (Önkormányzati Képzési Alapítvány)dr.Köllner Ferenc (TÖOSZ) dr.Magyar Levente (Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége) Nádor Rudolfné (Közösségi Önkormányzatok Szövetsége), Kobold Tamás (Megyei Jogú Városok Szövetsége), Gémesi György (Magyar Önkormányzatok Szövetsége) Bencze Lajos (Magyar Faluszövetség) Endre Sándor (Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége) dr.Szabó Lajos, dr.Bércesi Ferenc, dr.Pataki István, dr.Orosz Gábor, dr.Mézes Ervin, dr.Gelencsér József, dr.Németh Éva, dr.Bujdosó Sándor, dr.Balssay István, dr.Tóth Áronné, dr.Farkas Imre, dr. Némth Jenő, dr. Fekete Zoltán, dr. Bősz Endréné, dr.Wéber Aranka, dr.Éllő Mária, dr. Kobór Erzsébet (Közigazgatási Hivatalok), Király Ferenc, Farsang Zoltán és dr.Pongor Tamás (Teleház) dr.Kilényi Géza (Justitia Páholy) valamint dr.Gáspár István (Pallas Páholy)

Informál Klub

Kedves Barátunk!
Félévünk zárásaként osztályfőnöki órára invitálunk mindenkit szokásos tantermünkbe, a Pallas Páholyba. (Nem Pápára, a Református Kollégium Gimnáziumába)

Az osztályfőnöki órát tartja Kovács László, Felvilágosító (oktató-nevelő) előadásából szeretnénk megtudni: Ausztria életszínvonalát mennyire közelítjük meg addigra, mire ő nyugdíjba megy, ha csak akkor fogjuk elérni, ha Orbán Viktor nyugdíjba vonul? Továbbá érdekelne bennünket:
- mit gondolt egy évre (mint újdonsült frakcióvezető) és mit gondol most erről az egy évről?
- Tervezi-e, hogy az MSZP szerződést köt a MAHIR -ral (mivel ez állítólag, kiváló üzlet szokott lenni?)
- Igaz-e, hogy még mindig várja Stumpf miniszter írásos meghívóját egy egyeztető tárgyalásra, vagy a reményt föladva inkább Bánk frakcióvezetővel ebédelget?
- Magán jellegű kérdésünk: melyik közvélemény-kutató intézetnek szokott hinni?
- Ha az elkövetkezendő időkben pozitív diszkriminációban óhajtja a párt részesíteni a nőket a különböző testületekben, szám-e Czégé Zsuzsával?
- S végül: mit üzen egykori iskolájába?

Egy valami bizonyosan nem érdekel bennünket: hogy az MSZP mi miatt vesztett a tavalyi választásokon. Azt viszont igen, hogy legközelebb mi miatt veszíthet.!

Nyugdíjasok Országos Képviseletének Fóruma

Az idősek vendége Katona Kálmán közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter volt. A kerek-asztal beszélgetés az időskorúakat és nyugdíjasokat érintő kérdésekkel, utazási és egyéb kedvezményekkel, az árvíz és belvíz sújtotta területeken élő idős emberek sorsával, a hírközlési és ezen belül a telefonhálózat ugrásszerű fejlődésével foglalkozott.

Vállakozó Nők (HWWB) Klubja

A hölgyek minden hónap első keddjén tartott összejövetelén, júniusban előbb előadásokat hallgattak meg a csontritkulásról. A találkozások második felében Domján Andrea tartott hasznos tanácsokkal, módszerekkel tarkított előadást "Hogy a nyarunk jobban teljen" címmel. További programjaik során, meglátogatták Hartai Márta iparművészt és Högye Katalin keramikus művészt.

"A Kivitelezés Minősége"

A Heidelberg Magyarország Kft., a Nyomell Kft., valamint a SIKO Kft., tisztelettel meghív minden érdeklődőt arra az állófogadással egybekötött Szakmai Találkozóra, amelyen a pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalók részletes ismertetésére kerül sor. Helyszín: Pallas Páholy

A Bagolyvár Könyvkiadó könyvbemutatója

Bacher Iván újságíró mutatta be a könyvkiadó új kötetét, Gábor Andor a Hét pillangó című regényét. Gábor Andor (1884 - 1953) sokoldalú művész volt. Írt verset, dalszöveget, kuplét, operettet, novellát, regényt.

Volt műfordító, szerkesztett újságot, sőt könyvkiadót is vezetett. Az ő verseivel éneklik mind a mai napig a Csárdáskirálynő és a Mágnás Miska dalait, és az Ő lapjában jelentek meg Karinthy Így írtok ti -jének első darabjai. Kényszerű emigrációja előtt ő volt Magyarország egyik legműveltebb írója. Három regénye közül a Hét pillangó az egyetlen, melyet 1918-as első kiadása óta még egyszer sem jelentettek meg. Érdekessége, hogy szereplőinek nagy része valóságosan élt személy, és többségük viszonylag könnyen be is azonosítható.

 

 

Ilyen a földön kívüli világ.
A rádió Napközben adása a Pallas Páholyban

Az Űrkutatásról volt szó a Kossuth Rádió Napközben című műsorárának vitáján. A három meghívott szakértő különböző területet képviselt. Gesztesi Albert a TIT Budapesti Planetáriumnak vezetője a tudós csillagász szemével nézi a kozmoszt, Montvai László a Napvadász Kft igazgatója kimondottan a napfogyatkozással foglalkozik, Fonyódi Tibor tudományos - fantasztikus művek írója pedig a fantáziáját engedi szabadon, ha a világűrről van szó. Az első nagy kérdés az volt, vajon milyen haszna van az űrkutatásnak.?

Összefogás a fogyasztókért

Az " Optimum - Összefogás a fogyasztókért" Alapítvány fontos feladatának tekinti, hogy széles körben lehetőséget biztosítson a magyar gazdaságot, a fogyasztókat érintő, valamennyiünk számára jelentős kérdések megvitatására, illetőleg ilyen kiadványok elkészítésére, közzétételére.

Erre az immár hároméves gyakorlatra is tekintettel, de különösen a magyar gazdaság és gazdaságirányítás előtt álló feladatokra, követelményekre és lehetőségekre figyelemmel, "Magyarország - 2002" címmel konzultációsorozatot indítottak annak érdekében, hogy az előttünk álló 3-4 éves időszakra kompetens kérdéseket és válaszokat alakíthassunk ki. Ezúttal a gyógyszerellátás kihívásai címmel tartott vitaindítót dr. Matejka Zsuzsanna, dr. Hamvas József és dr.Gerő Gábor.

Parlamenti Klub

A Pallas Páholyban új vendéget üdvözölhettünk. Első ízben tartotta nálunk összejövetelét a Parlamenti Klub. Ez alkalommal két kérdés volt napirenden. "Milyen programokat szerveznének, illetve látnának szívesen a képviselők a dohányzás visszaszorítása érdekében, továbbá mi a szerepük és felelősségük, melyek a lehetőségeik a dohányzás, valamint a túlzott alkoholfogyasztás elleni küzdelemben?

Meghívott szakértők:
Demjén Tibor, a Nemzeti Egészségvédelmi Intézet programvezetője, dr.Vadász Imre, a dohányzásról való leszokást elősegítő hálózat magyarországi vezetője, Léder László az Egészségügyi Minisztérium Egészségfejlesztési Főosztályának kommunikációs szakreferense.

A Magyar Könyvklub nyári könyvújdonságainak sajtótájékoztatója


A millenniumi és az idei Frankfurti Könyvvásár tiszteletére a Magyar Könyvklub egy kötetben, 248 oldalon, 700 illusztrációval új feldolgozásban mutatta be a magyarság történetét. Az angol és német nyelven is megjelenő kötet felkerült azoknak a könyveknek a listájára, amelyeket a Frankfurti Könyvvásáron díszvendég Magyarország bemutathatott a nagyvilágnak.

A könyvbemutatón a vendégek üdvözölhették Karádi Ilonát, a Magyarország képes története című kötet szerkesztőjét és munkatársait; Csorba Csabát, Salamon Konrád és Estók János történészeket.

Jeruzsálem
A régi zsidóképeslapok, anno 1900-1930 sorozat első kötete, a Jeruzsálem, az 1999-es Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásár alkalmából jelent meg angol nyelven is.

Nyomdász Szakmai Szövetség a felsőoktatásról

A Magyar Nyomdász Szakmai Szövetség nagyvállalati szekciója a Pallas Páholyban tartotta legutóbbi ülését, amelyen megtárgyalták a szakmai oktatás helyzetét - különös tekintettel a felsőoktatásra.

LAM Klub az egészségügyi informatikáról

A Pallas Páholyban tartották az Intermedicina nemzetközi egészségügyi és orvostechnikai szakvásár sajtótájékoztatóját. A rendezők meghívták a sajtó képviselőit az Informatika az egészségügyben című konferenciára, amelyen vezető szakemberek tartottak előadásokat a telekommunikáció vállalati újdonságairól. A szakvásár szervezői azt a célt tűzték ki, hogy olyan rendezvényt honosítsanak meg, amely átfogó tematikával és gazdag kísérő programmal ad képet az egészségügy aktuális feladatairól, és bemutatja a fejlesztésben , az ellátásban szerepet játszó hazai és külföldi vállalatok ajánlatait.

DunaMenti Folklórfesztivál

A Duna Menti Folklórfesztivál idén 13. Alkalommal került megrendezésre július 12 és 18. Között Kalocsán, Szekszárdon és Baján. A Fesztivál az autentikus néptánc, népzene és kézművesség bemutatására hivatott.

A meghívott fesztiválegyüttesek nemzetük, népcsoportjuk hagyományos kultúráját mutatják be, nemcsak a három fő helyszínen, hanem olyan Tolna megyei és Bács-Kiskun megyei falvakban, ahol a paraszti kultúra tradícióit a mai napig őrzik és a fiatalabbak körében is jelentős a hagyományápolás. A térség egyik leghíresebb eseményeként számos tartott fesztivál három évenként várja az együtteseket, érdeklődőket.

 
  websolution by NetProjekt