2019 November 22 Friday
 
 
 1999. október    

Október hónap főbb eseményei:

X. 1.
AVNET Kft szoftverbemutatója

X. 4.
Jegyzők Országos Szövetsége Elnökségi ülése

X.4.
Agrár Klub

X. 5.
Vállalkozó Nők (HWWB) Klubja az Internetről

X. 6.
Jegyzők Országos Szövetségének ülése

X. 7.
Napközben Klub az Önkormányzatok pénzellátásáról

X. 11.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének vendége Lakner Zoltán, a Szociális és Családügyi Minisztérium államtitkára

X. 15.
AVNET Kft szoftverbemutatója

X. 18.
Jogi Kabinet "Jogászok a parlament előtt lévő törvényjavaslatokról"

X. 20.
Teleház Klub vendége Balssay István az Országgyűlés Területfejlesztési Bizottságának Elnöke

X. 21.
Új Képújság Kft sajtótájékoztatója "Úton az elektronikus társadalom felé"

X. 21.
Informál Klub vendége: Baja Ferenc

X. 26.
Németh Miklós ex miniszterelnök a Pallas Páholyban

X. 27.
Agrár Európa Klub

X. 28.
AVNET Kft bemutatja az AS/400 rendszert

X.30.
Mexikó Nagykövete a Pallas Páholyban

 

Informál Klub

Október 21-én Baja Ferencet hallgatjuk meg az MSZP 2000 Közösség és Hálózat elnevezésű kezdeményezésről. Ha az előrejelzés igaz, az előadás "átvilágítja" az MSZP-t (honi soit mal y pense), megállapítja az anamzésisét (kórelőzmény) és a diagnózist (kórisme), hogy terápiával szolgáljon a gyermekbetegségek (tíz év) leküzdésére.

(Erre szükség is van, mivel a kamaszkorra is leselkedhetnek fertőzésveszélyek - kivált, ha a szervezet ellenálló képessége nem optimális-, elegendő megemlíteni a már - már járványos allergiákat- pollen, parlagfű-, a drogokat- vadkendertől vadnyugatig-, nem megfelelő párkapcsolat esetén az AIDS-ről nem is beszélve.) Ezúttal tehát nem önünnepelünk: sem születésnapot, sem népszerűségi előretörést, sem választási diadalt. A szürke hétköznapok szürke tényeivel nézünk szembe (állítólag kivetítőn grafikonokat is látni fogunk) - remélhetőleg nem szürkék hegedűseként. Így szólt a meghívó

Teleház vezetők találkozója


Balssay István államtitkár a Teleház-klub vendége

A Magyar Teleház Szövetség és a Teleház Kht. klubprogramján két fontos kérdés volt napirenden:
- Konzultáció a teleházak területfejlesztésében betöltött szerepéről, az Országgyűlés Területfejlesztési Bizottsága és a Teleház Mozgalom kapcsolatáról.
- Munkahelyteremtő teleházak
Vendégeink: Balssay István, az Országgyűlés Területfejlesztési Bizottságának elnöke
Rezsőfi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Központ igazgatója
Máthé Ferenc, a Fejér Megyei Munkaügyi Központ osztályvezetője
Sasvári Gábor, a Baranya Megyei Munkaügyi Központ osztályvezetője

Agrár Európa Klub

Másodszor rendezte meg találkozóját a Pallas Páholyban az ÉFOSZ, az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége és a KITE Egyesülés (Nádudvar) az Agrár Európa Klubot.
A klub, civil fórum, mely lehetővé teszi a két szektor a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szakembereinek eszmecseréjét, ahol megtárgyalják az Európai Unióhoz történő csatlakozás lehetőségeit.
Ezúttal "Az Európai Unió csatlakozás agrárdilemmái" címmel Udovecz Gábor az Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet főigazgatója tartotta a vitaindító előadást.

Vendégünk a Mexikói Nagykövet


Mexikó Magyarországi Nagykövete a BIT meghívására baráti eszmecserét folytatott a fiatalokkal. A kíváncsiskodók között volt dr. Veres József egyetemi tanár, dr.Földes György, a Kutatóintézet igazgatója.

 

 

AVNET Kft szoftverbemutatója

Az AVNET Kft az IBM cég partnerei számára mutat be rendszeresen szoftvereket a Pallas Páholyban. A marketing munka eredményeként egyre több cég jut hozzá a legkorszerűbb eszközökhöz, munkamódszerekhez.
keretbe:

A HALL-MARK Computer Products az információtechnológiai eszközök vezető disztribútora. Anyavállalata, az AVNET Inc. székhelye az USA-ban van. Ez a cég a világ legnagyobb forgalmazójaként félvezetőket, csatlakozókat, passzív és elektromechanikai alkatrészeket és számítógépeket szállít - elsősorban viszonteladóknak és ipari felhasználóknak.
Az AVNET Incorporatednek az USA-n kívül Kanadában, Mexikóban, Európában, Ausztriában, Dél-Afrikában, Ázsiában és Új-Zélandon is működnek vállalatai.
1953-ban alapított cég ma a Fortune magazin 500 legnagyobb vállalatának listáján szerepel. 1997-es összesített globális forgalmunk értéke megközelítette a 6 milliárd USA dollárt. Alkalmazottaik jelenlegi száma meghaladja a 9500-at.

HWWB klubdélutánja

A Vállalkozó Nők Klubja ezúttal a sokakat érdeklő témával az Internet használatával foglalkozott. Amit az Internetről sose mertél megkérdezni! címmel tartott nagysikerű előadást dr. Radnai Tamás, amelynek keretében arról szólt, hogy miben segítheti az Internet a kisvállalkozók munkáját?

Hány lábon állhat az önkormányzat?
Klubdélután a Napközbennel

Többek között ezt írta a Képes Újság a több óráig tartó, heves, de alkotó vitákkal tarkított klubnapról.

A rendszerváltás egyik nagy vívmánya az önkormányzatiság volt. Nevezetesen az, hogy a közszolgálat minden fontos ügye helyben legyen elintézve és azok döntsenek intézményekről, egyszóval minden saját érdekű dologról, akiket az közvetlenül érint. A nagy álom megvalósult, az önkormányzatok már teljesen önállóak. Az eredményes helyi irányítás mégsem működik zökkenőmentesen. Mert a döntési jogot átadták ugyan az önkormányzatoknak, de a működéshez szükséges pénzt nem adták hozzá. Illetve ha adtak, akkor az kevés volt és azt a keveset is folyamatosan csökkentik.

A közönség nem csak hallgat, hanem hozzá is szól a Napközben Klubban.

Az önkormányzatok gazdálkodásáról vitatkoztak a szakemberek a Pallas Páholyban a Kossuth rádió Napközben című műsorának első őszi programján. A szakértői asztalnál foglalt helyet Gurnik Ágnes a Belügyminisztérium önkormányzati gazdálkodással foglalkozó főosztályvezetője, Várfalvi István, a Pénzügyminisztérium önkormányzati és területfejlesztési főosztályának vezetője, valamint Dióssy László, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. A velük szemben ülők többsége polgármester volt, akiket azért nem nevezhetek hallgatóságnak, mert az est folyamán sok mindent mondtak, tettek, vitáztak, csak éppen nem hallgattak.

Teletext


Az Új Képújság Kft. marketing értekezletén áttekintették a teletext helyzetét a magyar médiapiacon, másrészt felsorakoztatta azokat az érveket, amelyek bizonyítják a teletext változatlan reklámhatékonyságát. Bemutatta azt a marketingstratégiát, amely a hazai médiapiacon az elmúlt években az országos sugárzású kereskedelmi televíziók létrejöttével kialakult új helyzetben is biztosította az MTV Teletext üzleti eredményességét.

Németh Miklós ex miniszterelnök a Pallas Páholyban

Németh Miklós ex miniszterelnök a Pallas Páholyban találkozott közéleti emberekkel, politikusokkal és szakértőkkel. A Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy: Az Unios csatlakozás jelentősége meghaladja a rendszerváltozásét.

Ezért: "egy más típusú, a közmegegyezést, a közös, együttes gondolkodást vállaló, azt hirdető politikára és stílusra van szükség. Nemcsak itt, hanem Prágában, Varsóban és mindenhol" ,- A szélsőséges politizálás tragédiához vezethet - mondta. Németh megerősítette: csak jövő áprilisban dönt esetleges hazatéréséről.

Politikai szenzáció Németh Miklós volt kormányfő 10 év utáni hazatérése. Részt vesz-e, és hogyan a politikai életben? Ez volt a zártkörű megbeszélés témája.
A sajtó az utcán kapott rövid interjút.

Nyugdíjas találkozó

A Nyugdíjasok Országos Képviselete ezúttal sajtó beszélgetésre jöttek össze. A meghívott vendégek és az újságírók előtt Lakner Zoltán a Szociális és Családügyi Minisztérium helyettes államtitkára a "Szociális ellátórendszerek és intézmények az időskorúak és nyugdíjasok szolgálatában" címen tartott vitaindító előadást.

Lakner Zoltánt hallgatják a NYOK fórumának résztvevői

 
  websolution by NetProjekt