2019 November 22 Friday
 
 
 2000. február  

Február hónap főbb eseményei:

II. 5.
Vállalkozó Nők (HWWB) Klubja
"A hitel nem az egyetlen megoldás"

II. 7.
Napközben Klub

II. 10.
Sajtótájékoztató
A Fiatal Baloldal

II.19.
Nyugdíjasok Országos Képviseletének sajtóbeszélgetése

II. 21.
Az örökös tagság

II. 25.
Budapesti Közügyek - Budapesti Szívügyek

II. 28.
Európa Ház a Pallas Páholyban

II. 29.
Kisvárosi Önkormányzatok Országos Szövetsége

 

A HWWB Egyesület.

A HWWB Egyesület, a Magyar Vállalkozó Nők klubnapján, Zöldyné Szita Erzsébet a Nőképviseleti Titkárság osztályvezetője bemutatta a Szociális és Családvédelmi Minisztériumban működő Nőképviseleti Titkárság sokrétű, szerteágazó, a nők érdekében végzett munkáját.

Napközben klub

klubdélután a Kossuth Rádió Napközben műsorával, a népszerű műsor kikapcsolt a Pallas Páholyba, ahol az adózás kérdése került napirendre. Az APEH megjelent vezetői Vámosi Nagy Szabolcs és Varga Árpád elnökhelyettesek, Lepsényi Mária főtanácsos valamint Sike Olga főosztályvezető-helyettes alig győzték megválaszolni az egyre záporozó kérdéseket. Akármerről nézték a végső következtetés minden esetben az volt:

Adózni tudni kell! Az adó közgazdasági szempontból a nemzeti jövedelem újraelosztásának egyik formája és az állami költségvetés bevételeinek fő forrása. Mint mindig most is a helyszíni felvételekből a következő héten kétszer félórás műsor került a Napközben -ben (képek hátán a szöveg)

Sajtótájékoztató

A Fiatal Baloldal a főváros nácizmustól való felszabadulásának évfordulójára, február 13-ra demonstrációt hirdetett mondván: Nem akarunk újra kirekesztést, gyűlöletet, háborút, fasizmust! A budavári Dísz térre hívták az állampolgárokat, hogy jelenlétükkel demonstráljanak a félelem nélküli életért.

NYOK

A Nyugdíjasok Országos Képviseletének sajtótájékoztatóján dr.Áder János az Országgyűlés elnöke volt a vendég. Ez alkalomból az Országgyűlésben a törvényalkotás helye és szerepe, feladatai a családok az időskorúak és a nyugdíjasok helyzetének javulásában." Hangzott el a vitaindító előadás. A kérdésekre adott válaszok között ezt mondta az Országház elnöke." Tudjuk, hogy a nyugdíjasok legjelentősebb kiadásai közé az élelmiszer - vásárlás, a lakásrezsi és a gyógyszerköltségek tartoznak. A kormány mindent meg tesz azért, hogy az idén a gyógyszerárak emelése ne legyen magasabb az inflációnál."

1. Áder Jánost akit Altorjay Anita, a Parlament sajtófőnöke társaságában érkezett a fórumra, Mihalovits Ervin és Krizsán Sándor a Nyugdíjasok Országos Képviselete vezetői fogadták a Pallas Páholy előtt.
2. Áder János: Jó esély van arra, hogy a kormán 2002-ig kompenzálja a nyugdíjak 12%-os reálérték csökkenését
3. Telt ház a NyOK fórumon

Az örökös tagság

kuratóriuma, mint fél évtizede minden évben összeült, annak eldöntésére, hogy mely halhatatlan művészekre mint szavazhatnak a nézők, hallgatók és olvasók ebben az évben.
Képalá: (ld.kép alján a szöveg)

Budapesti Közügyek - Budapesti Szívügyek

Az MSZP Budapesti Területi Szövetség a Magyar Színházi Társaság, a Színházigazgatók Egyesülete és a Színészkamara képviselői, valamint a színházi életről rendszeresen tudósító újságírók részvételével VIHAR AZ ELTŐRT KORSÓBAN színházak és igazgatók -színészek és újságírók kapcsolatáról 2000-ben Budapesten tartott sajtóbeszélgetést. A találkozó vendége volt: dr.Schiffer János Budapest főpolgármester-helyettese. A vitát vezette Mészáros Tamás.
képalá: dr.Schiffer János főpolgármester-helyettes

Európa Ház

Az Európa Ház a Pallas Páholyban látta vendégül Hannes Poriast Ausztria magyarországi nagykövetét, aki civil szervezetek képviselőivel találkozott.
képalá: a Nagykövet és Barabás Miklós az Európa Ház elnöke.

 
  websolution by NetProjekt