2019 November 15 Friday
 
 
  2000. június    

Június hónap főbb eseményei:

VI.1.
LAM Klub

VI. 2.
Könyvbemutató

VI. 8.
LAM Klub

VI. 13.
Nyugdíjasok Fóruma

VI. 15.
Informál Klub

VI. 20.
Könyvbemutató

VI. 19.
Nyugdíjasok fóruma

VI. 31.
Adósságbörze

Könyvbemutató

Az MTA Szociológiai Kutatóintézet sajtótájékoztatóján mutatta be "A TISZAI ÁRVÍZ" Vélemények, kockázatok, stratégiák című kötetet, melynek szerkesztői: Rozgonyi Tamás, Tamás Pál, Tamási Péter, Vári Anna voltak. A könyvet bemutatta Somlyódy László akadémikus.

Nyugdíjasok fóruma


Az ország lakosságának több mint 25%-át közvetlenül érintő kérdésről tartott dr.Naszvady György Pénzügyminisztérium államtitkára előadást a Nyugdíjasok fórumán. A nyugdíjrendszer továbbfejlesztésével kapcsolatos felülvizsgálat eredményéről és szükséges intézkedésekről folyt a beszélgetés. A fórumot Mihalovits Ervin a NYOK elnöke vezette.

Adósságbörze

Adósságbörze ahol a számláit készpénzre váltják.

Az adatban a gazdasági élet valamennyi szereplője megjelentetheti értékesítésre szánt számlaköveteléseinek alapinformációit. A számla- és követeléspiac a vevőktől kapott ajánlatokat az eladó részére közvetíti. A legkedvezőbb vételi ajánlat elfogadását követően a Számla- és követeléspiac a szerződéskötést lebonyolítja.

További információkkal szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére az alábbi címen és telefonszámon:
Adósság Börze Kft
1051. Budapest, Harmincad utca 3 IV/3
Tel: 268-0000 fax: 267- 0867
http:/www.avb.hu, e-mail:adossag@avb.hu

Könyvbemutató

A Századvég Kiadó közreadta legújabb kötetét. Szalai Erzsébet "SZEREPPRÓBA" válogatott tanulmányok, publicisztikai írások, interjúk 1982-1993. A könyvet Schiffer Pál és Fokasz Nikosz méltatott.

LAM Klub

A klub 1999-2000 évi szezonjának záró összejövetelén a Székesfehérváron történtek után Mennyit ér a szakmai kollégiumok véleménye? címen rendeztek fórumot. Meghívottak voltak dr.Cser Ágnes az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnöke a székesfehérvári történtek szereplői a szakmai kollégiumok a magyar orvos kamara képviselői voltak a házigazda dr.Erős András volt.

LAM Klub


A Literatura Medica Kiadó orvostudományi publicisztikai és informatikai Kft két jelentő kérdésekkel foglalkozó, kötetet adott ki. dr.Kincses Gyula egészség(?)- gazdaság (?) valamint dr.Mihályi Péter Magyar egészségügy: diagnózis és terápia című könyveit a szerzők mutatták be a meghívott vendégeknek és a sajtó képviselőinek. A házigazda dr.Kapócs Gábor volt.

Nyugdíjasok Fóruma


A Nyugdíjasok Országos Képviselete vendége, a napi eseményeknek megfelelően dr.Márkus Imre a Vasutasok Szakszervezetének elnöke volt, aki a vasutasok sztrájkja után a vasút jövője címmel tartott előadást. A fórumot Mihalovits Ervin a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke vezette.

Informál Klub

Ezúttal Német Miklóst látjuk vendégül (fogjuk vallatóra)
Amit nem kérdezünk meg tőle:
- Megváltónak, csodaszernek (-fegyvernek) érzi-e magát?
- Mi volt a menü a Régi Siposban és édes volt-e az édesség a hatszemközti találkán -nem a Különlegesség Cukrászdában?
- Beírja-e ezen túl referenciaként önéletrajzába, amit a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ "jelentett" róla?
- Akar-e miniszterelnök lenni, s ha igen, miért nem a sor végén?
- Milyen érzés, hogy egykori államtitkára ma a "főnöke" s egykori minisztere az utóda lett?
Tehát mindezek nem érdekelnek bennünket. Ellenben ez igen: milyen volt elmenni innen, milyen volt távol lenni hosszú évekig "e lángoktól ölelt kis országtól", milyen volt hazatérni -s nem utolsó sorban: milyen mindezek után újra nyakig itthon lenni?
Németh Miklósról mondják
- Páratlan jelenség a magyar miniszterelnökök között. Sem kötél általi, sem egyéb halálra nem ítélték.
- A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint azzal, hogy a pénzügyminiszter (Medgyessy Péter) után most a pártállam utolsó bukott kormányának bukott fejét is vissza kívánja hozni, a pártállami erők megerősödését jelzik.
- (1989-ben) Németh Miklós végigtáncolt egy kötélen, s csak a végén vette észre, hogy kötél sem volt alatta.
- Idegenlégiós után pánikszerűen kutakodni a játékospiacon akkor szokás, ha rosszul áll a csapat.
- Egy "idegenlégiósra" nagy szükség van minden futballcsapatnak, ha az kitűnő játékos: Németh Miklós pedig nagyon is az.
- A Németh -sztori nem más, mint a Godot-ra várva abszurd színmű szocialisták által szappanoperává átírt változata.
- Örülnék, ha Németh Miklós hazatérne és ismét szerepet vállalna a közéletben. Józanul gondolkodó, képzett szakember, tisztességes politikus, aki mérhetetlenül nagyobb erkölcsi tőkével rendelkezik, mint jelenlegi politikai elit tagjai.
- Hátha éppen azért kell visszajönnie, hogy tisztázza az MSZP belső viszonyait.
- Elkésett! Nem jött haza 1994-ben, 1998-ban, de még 1999 nyarán sem.
- A tagságot biztosan nem osztja meg Németh Miklós visszatérése, ám vannak olyan pártvezetők, akik úgy gondolják, hogy az egykori miniszterelnök ismételt szerepvállalásával saját pályafutásukat fogja keresztezni.
Németh Miklós mondja:
- Nem megosztani, hanem megerősíteni szeretném az MSZP-t
- Hívtak, jövök, segítek.
- Nem pártelnöknek jöttem haza, de nem is utolsó katonának.
- Nem azért jöttem haza, hogy pártelnök legyek, hiszen az MSZP-nek már van elnöke, de azért sem jöttem, hogy a sor végére álljak. Én valami másért szállok küzdelembe. Ha ez a miniszterelnökség, akkor azért.
- Hiszek abban, hogy a politika szolgálat, a politika nem lehet a meggazdagodás ösvénye és forrása.
- Bevallom, én nem nagyon szeretem a jobb meg a bal szerinti osztályozást, mert sokkal bonyolultabbnak érzem az életet meg a pártokat. Én értékekről és prioritásokról szeretek beszélni.

 
  websolution by NetProjekt