2019 November 16 Saturday
 
 
  2000. szeptember    

Szeptember főbb eseményei:

IX.1.
Személyes Jövőnk Európa - Európai jövőnk

IX.
Joint Venture Szövetség

IX. 11
Nyugdíjas fórum

IX. 18.
Könyvbemutató

IX. 21.
Informál Klub

Informál Klub


"Itt van az ősz, itt van újra" címmel tartott klubdélutánt az Informál Klub. Meghívott vendégei Angyal Ádám, Balogh András, Kertész Ákos és Levendel Ádám voltak.

SZEMÉLYES Jövőnk Európa - Európai jövőnk


A Szövetség az Európai Magyarországért (SZEM) néven mozgalmat indított Horn Gyula. A mozgalom azon nemzeti értékek mentén kíván politizálni, amelyek az elmúlt években a felemelkedés szolgálatát jelentette. A mozgalom "Jövőnk Európa - Európai jövőnk" jelszót tűzte zászlajára. Erről tartott sajtótájékoztatót Horn Gyula.

Joint Venture Szövetség

A találkozón a szövetség egyik tagvállalatának, a REVITAl Építésszervezési és Vállalkozási Rt elnök -igazgatója Gönczi László tartott vitaindító előadást. Szó volt az ingatlanpiaci helyzetéről a meglévő lehetőségekről és mindazon kérdésekről, amelyek a szakma résztvevőit, forgalmazókat, fejlesztőket, felhasználókat, belföldieket érintik.

Nyugdíjas fórum

A Nyugdíjasok Országos Képviselete rendezvényén dr.Martonyi János külügyminiszter az európai integrációs folyamat időszerű kérdései címen tartott előadást.

Könyvbemutató

AZ URBIS Kiadó sajtótájékoztatóján dr.Urbán László irodalomtörténész mutatta be Moldova György "Európa Hátsó Udvara" című regényét. A kötet előszavában írja a szerző:
"Ennek a riportnak a gyűjtőterülete Nyíregyházától a kárpátaljai Rahóig és a felvidéki Ágcsernyőtől a Partium-beli Nagykárolyig terjed. Azokat a változásokat próbáltam felmérni, amelyek a magukat szocialistának nevező rendszerek leváltása után mentek végbe. Ha átfogóan akarom meghatározni őket, azt mondhatom, hogy a beígért újjászületés helyett elképzelhetetlen mérvű romlás következett be: magas munkanélküliség, parlagon maradt földek, terjedő betegségek, elöregedés, elvándorlás. Itt rág legkeményebben a Történelem zápfoga. A kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik.
A kötet a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézet támogatásával készült.

 
  websolution by NetProjekt