2020 May 27 Wednesday
 
 
 2001. május    

Május hónap főbb eseményei:

V.03.
JVSZ Klub

V.07.
Nyugdíjasok Országos Szövetségének sajtótájékoztatója -vendég: Varga Mihály pénzügyminiszter

V.08.
HWWB Egyesület Klubja - vendég: dr.Kónya Csaba és Béres Klára a Béres Gyógyszergyár Rt kommunikációs igazgatója

V.11.
Írisz Klub

V.16.
Pallas Páholy Baráti Kör - vendég Kovács László

V.17.
Informál Klub - vendég: Csányi Vilmos akadémikus, etológus

V.18.
Magyar Bohócok a Betegekért sajtótájékoztatója

V.18.
Írisz Klub

V.21.
Nyugdíjasok Országos Szövetségének sajtótájékoztatója -vendég: dr.Mikola István Egészségügyi Miniszter

V.24.
Könyvbemutató

V.24.
Ma-Holnap Klub

V.25.
Írisz Klub

V.28.
Az Önkormányzati Képzési Alapítvány sajtótájékoztatója

V.29.
Könyvbemutató

V.29.
Gutenberg Klub

V.30.
Agrár Európa Klub - vendég: Kupa Mihály, Nagy Tamás és Raskó György a Zöld Szalag mozgalom alapítói.

 

Nyugdíjasok Országos Képviselete

Nyugdíjasok Országos Képviseletének vendége Varga Mihály pénzügyminiszter volt. A nyugdíjreform időszerű kérdéseiről adott tájékoztatást a miniszter, a vitát Mihalovits Ervin a NYOK elnöke vezette.

HWWB Egyesület Klubja

A vállalkozó nők klubján két előadás hangzott el. Elsőként dr.Kónya Csaba mutatta be az új Béres-csonterősítőt. Másodikként Béres Klára a Béres Gyógyszergyár Rt kommunikációs igazgatója eddigi életútjáról, a munka és magánélet összeegyeztetésének dilemmájáról beszélgetett a klub tagjaival.

Informál Klub

Jósolható-e a társadalmi jövő? címmel tartottak klubdélutánt az Informál Klub tagjai. A meghívott vendég: Csányi Vilmos akadémikus, etológus.

Magyar Bohócok a Betegekért sajtótájékoztatója

A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány kortárs képzőművészek alkotásainak felajánlásával jótékonysági kiállítást szervezett a Pallas Páholyban május 18 és május 23 között. A helyszínen értékesített alkotásokból származó bevételt az alapítvány programjának fejlesztését és terjesztését szolgálja. A jelenleg országosan négy a kórházban futó nevetésterápia programot 2000 februárjában indították útjára a szervezők a Heim Pál Gyermekkórházban. Azóta a Semmelweis Egyetem II.sz. Gyermekgyógyászati Klinikájára, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetbe, valamint a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztályára is eljutott a gyógyító program. Az elmúlt évtizedekben végzett tudományos vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy a beteg ember teljes felépülésében rendkivül nagy szerepet játszik a jókedv.

A nevetés oldja a betegség kiváltotta feszültséget. A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány az első teljesen magyar non-profit szerveződés, amelynek elsődleges célja a súlyos, vagy krónikus betegek hagyományos kórházi kezelésének kiegészítése a nevetés, mint lelki gondozás módszerével. Az alapítvány bohócdoktorai hetente egy alkalommal vizitelnek kis betegeik ágyánál. E vizitek azonban jóval többet jelentenek a puszta "bohóckodásnál": a bohócdoktorok a gyermekosztály orvosaival és nővéreivel együttműködve folyamatosan figyelemmel kisérik a gyerekek fizikai és lelki állapotát. Az alapítás ót a eltelt több mint egy éve alatt a bohócdoktorok közel 130 viziten 7000 beteg gyermeknek vitték el a nevetés örömét és segítetek ezáltal a gyógyúlásban! További részletes tájékoztatót az Alapítvány ügyvezetőjétől: dr.Wéber Júliától kaphatnak az érdeklődők a 0620/9311 326-os telefonszámon.

A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány címe: 1112. Budapest, Vadon u. 10 Tel: 319 70 80 Bankszámlaszáma: 10403136-31306553
Adószáma: 18238657-1-43 ,
Bírósági végzés száma 2001. május 21.:14.Pk.61.120/1999/3
A képek egy része megvásárolható még: www.artitude.hu/bohocokabetegekert weboldalon

Nyugdíjasok Országos Képviselete

A Nyugdíjasok Országos Képviselete összejövetelének vendége volt dr.Mikola István, egészségügyi miniszter "az egészségügy fejlesztése és hatása az időskorúak ellátására" volt a fórum témája, melynek keretében a miniszter válaszolt a nyugdíjasok kérdéseire.

Sajtótájékoztató

Az Önkormányzati Képzési Alapítvány "Lemaradó önkormányzatok -tízmillióan "hátrányos helyzetben" címen tartott sajtótájékoztatót. A tájékoztató résztvevői: dr.Dombovári Ottó, Szentendre város jegyzője, az Önkormányzati képzési Alapítvány kuratóriumának elnöke, Masters,Richard, a londoni székhelyű ICDEA szakértője, a projekt konzultánsa, Mitchell,John, a British Council magyarországi irodájának igazgatóhelyettese, dr.Vígvári András, az ÁSZ Továbbképzési és Módszertani Intézetének főosztályvezetője, az ÖKA külső szakértője. A tájékoztató előadójának megállapítása szerint, annak ellenére, hogy alig néhány év múlva várható csatlakozásunk, eddig még a 3200 magyar önkormányzatot, senki sem kezdte intézményesen felkészíteni a jelentős változásra. Ennek egyik, de nagyon fontos következménye lesz, hogy nem leszünk alkalmasak a fejlesztési támogatások elfogadására.

Agrár Európa Klub

A klub célja, hogy civil fórumot teremtsen az Európai Unióhoz történő csatlakozásának a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart érintő kérdéseinek megvitatására. A májusi klubnapnak vendégei voltak: Kupa Mihály, Nagy Tamás és Raskó György a Zöld Szalag mozgalom alapítói. A vitaindító Nagy Tamás "a Zöld Szalag mozgalom agrár - és vidékfejlesztési politikája" címmel tart előadást.

 
  websolution by NetProjekt