2020 May 27 Wednesday
 
 
 2001. szeptember    

Szeptember hónap főbb eseményei:

IX. 4.
HWWB

IX. 13.
MA-HOLNAP Klub

IX.
Üzlettárs I. évfolyamának I. száma

IX. 17.
Nyugdíjasok Fóruma

IX.
Informál Klub

Informál Klub

Az Informál Klub meghívóját most e-képpen állította össze Ördögh Szilveszter:
Az utóbbi esztendőben inkább bűnügyi (vagy kabaré) témaként beszéltünk a főldművelés és a vidék gondjairól, bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy a rendszerváltozás óta - eltekintve a heveny reprivatizációs szándékoktól, a spekulánsok által fölvásárolt kárpótlási jegyektől, a szövetkezetek zöldbárózós szétverésétől - maga a tényszerű helyzetfelmérés, a szükséges.

Üzlettárs

Megjelent a havi Üzlettárs I. évfolyamának I. száma. A Pallas Páholyban mutatta be a lapot a sajtónak Lenkei Gábor főszerkesztő, Szeredi Pál és Németh Éva.
Bővebb információ: www.uzlettars.info

HWWB

A Vállalkozónők szeptemberi klubnapján arról beszélgettek, hogy "Mire jó az intelligencia és mire nem ?" A vendég Mérő László matematikus az "Észjárások" és "Mindenki másképp egyforma" című nagysikerű könyvek szerzője volt a csevegés moderátora.

MA-HOLNAP Klub

A több mint 80 tagú tudósokat közéleti személyiségeket, színészeket, újságírókat tömörítő MA-HOLNAP Klubban arról folyt a szó, hogy milyen lesz a választási kampány stílusa. Röviden összefoglalva az volt a vélemény, hogy "Sárdobálás" dr.Deák Péter a klub vezetője a rendezvényre meghívta a Pallas Páholy egyesület tagjait is.

Nyugdíjasok Fóruma

A Nyugdíjasok Fórumán dr. Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök - jelöltje arról beszélt, hogy a Párt programja szerint a leendő kormány mit vállal az időskorúakért? A rendezvénysorozatot a Szociális és Családügyi Minisztérium támogatja.

Nyugdíjasok Országos Képviselete

Őszül a világ, hosszabb ideig élünk. Napjainkban az idősödés folyamata világjelenség. A magyar lakosság 30%-a, a felnőtt lakosságnak közel 40%-a ehhez a népességi csoporthoz tartozik. A nyugdíjasok 42%-a - több mint egy millióan - 70 éven felüliek. A férfiak, a nők 52%-a él egyedül. Tizenegy évvel ezelőtt több nyugdíjas szervezet közös elhatározásával megalapítottuk a nyugdíjasok jelentős szervezeteinek akció - szövetségét, a Nyugdíjasok Országos Képviseletét - akkori nevén Kamaráját. Az alapító 14 szervezet ötszázezer, napjainkban a 48 tagszervezet közel két millió nyugdíjas tagot képviseli. Országos képviseletünk 11 éve áll a nyugdíjasok szolgálatában. Napjainkban is, a nyugdíjasok meghatározó érdekvédelmi szerveződése. Pártideológiától mentes önálló civil társadalmi szervezet. Szervezetünk minden lehetséges és törvényes módon fellép a nyugdíjasok társadalmi, gazdasági helyzetét rontó intézkedések ellen. Ugyanakkor javaslataival, állásfoglalásaival a kedvezőbb megoldások érdekében befolyásolja a mindenkori törvényhozókat. Segítettük az értékvesztett nyugdíjak korrekciójának, bérek emelését, a 65 év felettiek ingyenes utazásának, az özvegyi nyugdíjak mértékének megteremtését, a gyógyszerárak emelése ellen közreműködtünk az Idősügyi Karta kimunkálásában.

A Pallas Páholy támogatásával hatodik éve működik a Nyugdíjas Fórumunk. Havonta a közjogi méltóságok, a kormány tagjai és társadalmi szervezetek, állami intézmények vezetői első kézből adnak tájékoztatást közel 80 érdeklődőnek. Ez a fórum egyben fontos színtere az együttgondolkodásnak, a társadalmi párbeszédnek egyaránt. A jelen egy új évszázad, sőt egy új évezred kezdete is. Közeleg az Európai Unióhoz való csatlakozásunk is. Reményeink szerint felértékelődik a civil szervezetek - közöttük a saját szervezetünk is - helye, szerepe a társadalmunkban. A magyar gazdaság fejlődési tendenciái a mainál jobb feltételeket indokolnak az életviszonyaink javulására. Szervezetünk ezért a jövőben a mainál még eredményesebben kell munkálkodnia "a nyugdíjasok szolgálatában"

 
  websolution by NetProjekt