2019 November 22 Friday
 
 
 2003. december  

December hónap főbb eseményei:

XII.01
A Nyugdíjasok Országos Képviselete Fórumának vendége Talyigás Katalin esélyegyenlőségi kormányzathivatal politikai főtanácsosa

XII.01
Az Informál klub vendége Gyurcsány Ferenc GYIS Miniszter

XII.02
Európa - Ház

XII.02
A Magyar üzletasszonyok Egyesületének évzáró rendezvénye

XII.03
A HVG Orac könyvbemutatója

XII.04
A respublika kör vezetőségének munkaértekezlete

XII.04
A XXI. Század Társaság ülése

XII.05
Az Oktatási Minisztérium munkaértekezlete

XII. 05
Írisz klub

XII.08
Baráti találkozó

XII.09
A Literatura Medica Kiadó munkaértekezlete

XII.10.
Az MSZP közgazdasági Tagozata Disputa sorozatának vendége dr.Fekete János az MFB elnöki tanácsadója és Dreczin József szakértő

XII.10
Agrár Európa klub

XII. 11
Európa Ház

XII.11
A Halhatatlanok Társulata "Örökös tagság című" kötet bemutatója

XII.12.
LUCA nap a Kossuth Nyomda Rt évzáró ünnepsége

XII.12
Írisz klub

XII.15
A BHKK Alapítvány szakmai klubja

XII.16
Fürge ujjak klub

XII.17
A Nyomdász Szakszervezet évzáró ülése

XII.17
Agrár Európa klub

XII.18
LAM Klub

XII.19
A klubvezetők év végi értékelő munkaértekezlete

XII.19
A Pallas Páholy kibővített vezetőségi ülése, a 2003 év előzetes értékelése. Felkészülés a 2004. Évre.

XII.19
Írisz klub

XII.29
A Tranzit klub évzáró rendezvénye

Az Informál klub vendége Gyurcsány Ferenc GYIS Miniszter

Gyurcsány Ferenc az utóbbi időben számos alkalommal volt a média célpontja. Az ellenzék ingatlanügyekkel vádolta, ő pedig azt mondta, hogy a FIDESZ árnyékállamot, kettős hatalmat igyekszik létrehozni. Erről folyt a beszélgetés az Informál klubban.

A Magyar üzletasszonyok Egyesületének évzáró rendezvénye

Az évzárón mint mindig - most is - vásár volt. Azt árulták az Üzletasszonyok, amit maguk készítenek, és forgalmaznak. CD lemez, és grafika, üveg-munka, és gyertya, bőrdíszmű és pulóver, minden megtalálható volt.

A respublika kör vezetőségének munkaértekezlete

A Respublika kör vezetősége arról tanácskozott, hogy hogyan lehetne (kellene) hatékonyabbá tenni tevékenységüket. Huszár Tibor akadémikus vetette fel, amikor mindenki csatlakozott: kell készíteni egy programot és el kell menni a vidéki meglévő értelmiségi körökhöz, akik rendszeresen hívják a közélet szereplőit. Marosi Ernő (az MTA alelnöke) azt javasolta, hogy kulturális eseményeket is kell szervezni ezekre az alkalmakra. Azok adjanak keretet a közéleti vitának. Abban állapodtak meg a résztvevők, hogy a gondolkodás tovább folytatódik két irányban. Először, hogy hogyan történjen a "feltárás" a szervezés, másodszor, hogy hogyan (honnan) lehetne előteremteni a pénzt?

Az MSZP közgazdasági Tagozata Disputa sorozatának vendége dr.Fekete János az MFB elnöki tanácsadója és Dreczin József szakértő

A Disputa sorozat vendégei Fekete János az MFB elnöki tanácsadója és Dreczin József szakértő másképp látnak sok mindent, mint ahogyan azt a hírekben halljuk, az újságokban olvassuk. Fekete János például azt kérdezte: mutassanak a világban egy országot, amelyik költségvetésből épít autópályát! Nincs ilyen. Azt mindig hitelből fedezik. Most amikor Japánban defláció van, vagyis nincs kamat, akkor miért nem veszünk fel autópálya építésre hitelt? Magyarország hitelképes! Ötven éven keresztül soha egy fillér tartozást nem ütemeztünk át. Adnak nekünk hitelt ha kérünk. A megmaradó költségvetési pénz pedig lehetővé tenné, hogy elkerüljük a megszorító intézkedéseket. Mellesleg az állam eladósodása most sem kisebb mint a rendszerváltáskor. Csak van egy nagy különbség, akkor minden az állam tulajdona volt. Ahhoz képest az az adósság nem volt számottevő. Most alig van már állami tulajdon, ehhez képest sokkal nagyobb arányú az államadósság. Dreczin József abból indult ki, hogy a privatizációval a magyar ipar hagyományosan jó ágazatai megszűntek. Kellő előrelátás nélkül engedtek teret nyerni nyugati cégeknek, amelyek - mint utóbb kiderült - csak piacot vettek. Más részük pedig addig van itt, amíg a munkaerő ára alacsony. Ha talál alacsonyabbat odébb áll. A keleti piacokat elengedtük, ahová pedig az egész nyugat törekszik.

A Halhatatlanok Társulata "Örökös tagság című" kötet bemutatója

Szegvári Katalin, Érdi Sándor és Sugár Ágnes mutatták be a sajtónak és az érdeklődő közönségnek a Halhatatlanok Társulata "örökös Tagság" című kötetet. A könyv az ORTT támogatásával készült. A sajtótájékoztatót amelyen jelen volt számos kitüntetett művész is a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztere is támogatta. A sajtótájékoztató után a művészek és a közönség Szegvári Katalin közreműködésével beszélgettek.

LUCA nap a Kossuth Nyomda Rt évzáró ünnepsége

A Luca napon - hagyományosan - a Kossuth Nyomdának "bérelt helye" van a Pallas Páholyban. Ilyenkor látja vendégül partnereit a menedzsment, értékelve a munkát az együttműködést.

A Pallas Páholy kibővített vezetőségi ülése, a 2003 év előzetes értékelése. Felkészülés a 2004. évre

A Pallas Páholy kibővített vezetőségi ülésén az év végi előzetes értékelést dr.Gáspár István titkár tartotta. Hagyományosan több rendezvény volt a Páholyban, mint ahány munkanap van egy évben. Nagy a munkatársakra nehezedő teher. Két irányban van változtatási igény a tagság és a civil szervezetek részéről. Az egyik az, hogy az Egyesületnek és mögötte a Páholy Kft-nek kell hátteret adnia több fontos szerveződésnek, ahhoz, hogy működni tudjanak (Informál klub, Ma-Holnap klub, Respublika kör) A másik pedig, hogy a Pallas Páholyban történteket ki kell vinni az érdeklődők felé, amelynek jelenleg legkézenfekvőbb módszere a honlap naprakész működtetése. A vezetőség úgy határozott, hogy a jövő évre is meg kell szervezni a támogatást a kibővített tevékenységre, és növelni kell a tagdíj-befizetési fegyelmet.

 
  websolution by NetProjekt