2020 September 30 Wednesday
 
 
Júl.
Aug.
Szept.
Okt.
Nov.
Dec.
 2004. február 

Február hónap főbb eseményei:

 

02.03 Vállalkozó Nők Klubja

02.04 Simkó János a Gazdasági Rádió főszerkesztője Szapáry Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank alelnökével beszélget

02.09 XXI.Század társaság

02.10 Örökös tagság kuratóriumi ülése

02.10 Fürge ujjak klub

02.15 Bagolyvár könyvkiadó


02.16 A Nyugdíjasok Országos képviselete

02.16 A Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja

02.17 Vitaminkosár Kft

02.18 Európa Ház "1% kampány"

02.19 Az Informál klub

02.20. Európa Ház

02.23 Tranzit klub

02.24 Gutenberg Klub

02.25 Agrár Európa Klub

Február hónap eseményei

02.01 Február első vasárnapján az Európa Parlament Szocialista Frakciójának egyik tagja (Luxemburgi képviselő) találkozott az MSZP Országos Közgazdasági Tagozatának képviselőivel. Kósáné Kovács Magda vezette a három nyelven folytatott beszélgetést.


02.03 Vállalkozó Nők Klubja

02.04 Simkó János a Gazdasági Rádió főszerkesztője Szapáry Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank alelnökével beszélgetett a fiskális és monetáris pénzügyi politikai aktuális problémáiról. A beszélgetést Böjte József a Ma-Holnap klub vezetője szervezte. Az MNB Alelnöke egyebek között elmondta, hogy az egyensúlyi problémák az előző kormány idején kezdődtek, de baj volt az is, hogy az új kormány ennek okait későn kezdet felszámolni. Példaként említette a tarthatatlan lakástámogatási rendszert, amely rövid idő alatt felemésztette a GDP 5.2%-át kitevő lakossági megtakarítást.

02.09 XXI.Század társaság Téma: Ha elindul a vonat??!! Ágh Attila (belpolitika) Vértes András (gazdaságpolitika) Arról vitatkozott a tudós társaság, hogy hogyan alakult a kormányzás a választások óta.


02.10 Örökös tagság kuratóriumi ülése
Újra szavazhat a közönség! Hatodszor rendezi meg a KIS Média Kft és a Magyat Televizíóü az "Örökös Tag'" a Halhatatlanok társulatában a produkciót. A kuratórium döntött, hogy kikre szavazhatnak a nézők az idén:

A kuratórium a következő személyiségekből áll:
Donáth László, Görgey Gábor, Gábor Péter, Jordán Tamás, Kállai Ferenc, Kincses Veronika, Mészáros Tamás, Schiffer János, Szinetár Miklós, Vajda Márta, Veér András, Vizi E. Szilveszter, Csizmadia Tibor, Lénárt Péter, Sugár Ágnes, Szakály György.
2004. jelőltjei
színésznő színész operaénekes táncművész
Básti Juli Bálint András Komlóssy Erzsébet Dózsa Imre
Béres Ilona Bárdy György Miller Lajos Keveházi Gábor
Moór Marianna Bodrogi Gyula Sass Sylvia Kun Zsuzsa
Udvaros Dorottya Lukács Sándor Sólyom Nagy Sándor Pongor Ildikó


02.10 Fürge ujjak klub

02.15 Bagolyvár könyvkiadó


02.16 A Nyugdíjasok Országos képviselete Fórumának vendége ez alkalommal dr.Bárándy Péter igazságügyminiszter volt. Arról kérdezték, hogy kell-e az időskorúaknak jogbiztonságát alkotmányban garantálni? Időszerű-e Idősügyi Törvényt alkotni?


02.16 A Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja Közhasznú Alapítvány e havi klubjának Juhász József az ELTE Politikaelméleti tanszékének docense és Szakállas Ottó Újvidéki újságíró voltak a vendégei. A beszélgetés arról folyt, hogy a szerbiai választásoknak milyen biztonságpolitikai hatásai vannak (lesznek) délkelet Európa stabilitására.

02.17 Vitaminkosár Kft
VitaminKosár Gyógyszer Forgalmazó és Kereskedelmi Kft. természetes alapanyagokból készult élelmiszer kiegészítok, funkcionális élelmiszerek és gyógyszerek importjával, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. E tevékenységünk során szorosan együttmuködünk kutató intézetekkel, orvosokkal, tudományos tanácsadókkal, biztosítva ezáltal, hogy az általunk forgalmazott termékek közé csak olyanok kerüljenek, melyek hatásossága tudományosan bizonyított, a gyakorlat által igazolt. Hisszük, hogy az ilyen készítményeknek el kell foglalniuk az oket megilleto helyet a magyar piacon, követve a fejlett országokban megfigyelheto trendet. www.vitaminkosar.hu

02.18 Európa Ház "1% kampány"

"Az elmúlt évek gyakorlatát követve a magyarországi civil szervezetek most is kampányt folytatnak, hogy megszerezzék az állampolgárok adójának 1%-át. Az idei év új fejleménye - és a cím erre utal -, hogy a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló törvény alapján az 1%-os felajánlással azonos összeghez jut a civil társadalom, elsosorban muködési költségek fedezésére. Közös érdekünk tehát, hogy minél magasabb legyen az adózók által felajánlott összeg. Tanácskozásunk célja, hogy ezt a munkát gyakorlatias módon segítse.

A rendezvényen Bárdos Ferenc, a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsának elnöke

Dr. Bódi György, az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal, Civil Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója és Sebestény István, nonprofit kutató tartottak előadást.


A résztvevok megkapták Dr. Bódi György "Hogyan szerezzük meg az állampolgárok adójának 1%-át?" címu könyvét, melynek bolti ára 5370 forint.
www.europenhouse.hu


02.19 Az Informál klub februári ülésén Ágh Attila politológus arról beszélt, hogy mi várható az MSZP márciusi kongresszusán.

02.20. Európa Ház

02.23 Tranzit klub-ban februárban farsangi bál volt.

02.24 Gutenberg Klub

02.25 Agrár Európa Klub
Rendkívül fontosnak ítélve minden olyan fórumot, lehetőséget, ahol a civil szervezetek, magán személyek, de nem kizárva az üzleti vezetőket és tudományos tevékenységet végző elméleti szakembereket sem, lehetőség kínálkozik a vélemények, gondolatok kifejtésére, ütköztetésére, az AE egy hasonló elnevezésű klubot működtet 1993. januárjától.

Az Agrár Európa Klub minden hónap utolsó szerdáján kitárja kapuját azok előtt, akik érdeklődnek a magyar agrár ágazat helyzete, annak alakulása, nehézségei, esetleges eredményei felől.


 
  websolution by npc