2020 September 30 Wednesday
 
 
Júl.
Aug.
Szept.
Okt.
Nov.
Dec.
 2004. március 

Márciusi hónap főbb eseményei:

03.01 A Ma-Holnap klub vendége Pál László az MVM vezérigazgatója

03.02 A Magyar Üzletasszonyok Egyesülete klubestéjének vendége: dr. Bodáné Cser Erzsébet.

03.04 A Magyar Szociológiai Társaság szakosztályi beszámolója a bolognai folyamatról.

03.04 Sajtótájékoztató a nemzetközi ékszerkiállításról

03.04 Bagolyvár könyvkiadó estje

03.05. Írisz klub

03.08 A XXI. Század Társaság vitaestje a "magyar külpolitika új feltételeiről. Előadó: Balogh András. Az est vendége: Hiller István miniszter

03.09 Fürge ujjak klub

03.11 Bagolyvár könyvkiadó estje

03.12 A Pallas Páholy Egyesület klubestjén az URBIS Kiadó Moldova György új könyvét mutatja be.
03.12 Írisz klub

03.16 Az MSZP Harmadik Hullám Platformjának vitaestje.

03.17 A Politikatörténeti Alapítvány és a Napvilág kiadó könyvbemutatója.

03.18 Az Informál klub és az Egyesület vitaestje "Az MSZP kongresszusa után" címmel.

03.19 Írisz klub

03.22 A Nemzeti Kulturális Alapprogram Igazgatóságának munkaértekezlete.


03.23 A Biztonságpolitikai klub műhelybeszélgetése "Irak és a mi mögötte van" címmel

03.23 Gutenberg klub

03.24 A Biztonságpolitikai Alapítvány klubjának vitaestje "NATO kontra ZENGŐ - ami a tudósításokból kimaradt" címmel.

03.25 LAM klub

03.26 A Pallas Páholy Egyesület klubdélutánján Endrei Judittal beszélget Vető Kálmán.

03.26 Írisz klub

03.269 A Nyugdíjasok Országos képviseletének fórumán Kárpáti Sándor újságíróval beszélgettek az Ezüsthajú Nemzedék című most megjelent könyvéről.

03.29 A Tranzit klub vendége Benkő Péter színművész volt.

03.30 Bibó István Köztéri Szobor Bizottság ülése (a pályázati dokumentáció véglegesítése)

03.31 Agrár Európa klub

 

 

 

03.01 Az energia szektor jövőjéről tartott stúdióbeszélgetést Simkó János a Gazdasági Rádió főszerkesztője Pál Lászlóval az MVM vezérigazgatójával, és Csáki György közgazdásszal. A Ma-Holnap klub rendezvényét Böjte József szervezte. Az MVM honlapja: www.mvm.hu
Bővebb információ: Tringer Ágoston sajtófőnök tel: 224 62 00


 

 

 

03.02 "Válaszutak előtt a Tokodi Üveggyár, avagy: miért sikeresek a magyar középvállalatok?" címmel dr.Bodáné Cser Erzsébet tartott előadást a Magyar Üzletasszonyok klubjának márciusi estjén.

03.04 Ülésezik a Magyar Szociológiai Társaság elnöksége.

03.08 A XXI. Század Társaság e havi ülésén részt vett Hiller István az MSZP alelnöke, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztere.

03.09. A "Gyávák Bátorsága". Ez a címe Moldova György legújabb könyvének, amelyet a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a NKA támogatásával mutattunk be a Pallas Páholyban. Az URBIS Kiadónál megjelent művet Bóta Gábor újságíró prezentálásában ismerhettemeg a közönség és a sajtó. A szerző elmondta: a könyv szereplői valóságos személyek.

03.09 Fürge ujjak klub

03.16 képalá: "Harmadik Hullám" .Az MSZP ezen platformjának tagjai a baloldali fiatalok, a Harmadik évezred generációja. Az "EU és a fejlesztéspolitika" című beszélgetést Harangozó Gábor agrár - közgazdász, az MSZP Európa parlamenti képviselőjelöltje vezette. A meghívott vendégek Varga Gyula professzor és Veress József EP képviselő, vezető tanácsadó voltak.

03.17 A politikatörténeti Alapítvány és a Napvilág Kiadó meghívójában a következő sorok olvashatók:


Az etnikai csoportok - így a cigány etnikum is - társadalmi konstrukció következményeinek tulajdoníthatók, és az, hogy milyen társadalmi pozíció jut
a cigányoknak - hogy alsó osztályként, alsó kasztként vagy underclassként határozhatók meg -, klasszifikációs küzdelmek eredményeként alakul ki. Könyvünket az helyezi egyértelműen az etnikai kutatásokkal kapcsolatos kritikai elméletek hagyományába, hogy megmutatjuk, sem az etnikai csoportok közötti határok, sem a szegénység és az etnikai hovatartozás közötti összefüggés nem szükségszerű, és nem megváltoztathatatlan jellegű társadalmi jelenségek.
Ladányi János és Szelényi Iván "A kirekeszettség változó formái Közép és Délkelet Európai romák történeti összehasonlító szociológiai vizsgálata " című könyvét Vitányi Iván az MTA doktora, mutatta be. A jelenlévő szerzők, Földes György a Politikatörténeti Alapítvány elnöke, és Gellériné Lázár Márta a Napvilág Kiadó vezetője sikeres és szép estet szerveztek a résztvevőknek. A kutatómunka "alanyai" és segítői a borsodi roma település polgármestere és néhány lakosa is vállalkozott a beszélgetésen való részvételre. Bővebb információ - Napvilág Kiadó: e-mail: gelleri2@matavnet.hu
T: 36-1/311-4866 A könyv a kiadónál megvásárolható.

03.18 Dési János, a Népszava főszerkesztő-helyettese vezette az MSZP márciusi kongresszusa utáni helyzetelemzésről tartott vitaestet.

Galló Béla és Mészáros Tamás újságíró- politológusok voltak a beszélgetőtársak.

03.22 A Nemzeti Kulturális Alapprogram Igazgatóságának munkaértekezlete.

03.23 "Irak és ami mögötte van!" A háború kitörése óta 2-3 havonta összeülnek a biztonságpolitika ismert szakértői Deák Péter, Tálas Péter, Valki László, Hamar Ferenc, Jávor Endre és mások műhelybeszélgetés keretében elemzik az események fejleményeit, hatásait. Úgy tűnik még sokáig.

 

03.24."NATO kontra ZENGŐ -ami a tudósításokból kimaradt" címmel a Biztonságpolitikai Klub tagjai és vendégeik Bocskai István a MM kommunikációs főigazgató helyettese, továbbá dr.Herbert Tamás és Bíró Péter a civilek a Zengőért mozgalom képviselői beszélgetésén vehettek részt. A szakértő Kormányos István a vitavezető dr.Koós Anna volt.

 

03.26 "Mindörökké Nő" ez a címe Endrei Judit könyvének. A szerzővel az Irisz klub tagjai beszélgettek. Vető Kálmán - aki a több mint 200 fős LAM klub vezetője - volt a moderátor. Így kezdte: "Juditot kisiskolás kora óta ismerem, akkor iskolarádiós volt. Endrei Judit ma boldog ember. Nem gondol a TV-re. Színházat csinál Szentendrén, könyvet írt, és újabbat is fog írni. Hívják mindenhová beszélgetni a könyvről a nő szerepéről a társadalomban, az őskortól napjainkig.

03.29. A Nyugdíjasok Országos képviseletének fórumán Kárpáti Sándor újságíróval beszélgettek az Ezüsthajú Nemzedék című most megjelent könyvéről. A beszélgetésen részt vett Némethné Jankovics Györgyi a könyv kiadója. Ő a gazdája a "Generációk" című folyóiratnak is, amely az időskorúak életviszonyairól szól.

03.29. A Tranzit klubot Moldova Ágnes és Gyarmati Szabó Éva vezetik. Ez alkalommal Benkő Péter színművész a vendégük. Farsang lévén belépni csak álarcban lehetett.

03.30. A Bibó Szobor Bizottság véglegesítette a pályázati dokumentumot. Július 1-ig készül el öt művész elképzelése a XX. század nagy gondolkodójának egész alakos szobráról.

03.30."Hová lett a civil kurázsi?" Erről beszélgetett egymással és a közönséggel Konrád György, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván. A beszélgetést Márton László és Bolgár György vezette.

03.31. Az Agrár Európa klub e havi rendezvényének vendége Sirman Ferenc a Tejterméktanács ügyvezető igazgatója volt. Arról beszélgettek a klub résztvevői, hogy milyen a "tejvertikum" helyzete és várhatóan milyen lesz versenyképessége az uniós csatlakozás után. Kifejtette véleményét Temesvári Kornél, a Friesland Hungária Rt vezérigazgatója is.

 
  websolution by npc