2020 September 30 Wednesday
 
 
 2004. október 

 

X. 4.
Bibó István Köztéri Szobor bizottság

X. 8.
Bibó István Közéleti Társaság

X. 12.
A Bibó István Köztéri Szobor Bizottság eredményt hirdetett.
1 díj Széri-Varga

X. 13.
A Bibó István Köztéri Szobor Bizottság


X. 14.
Sass Sylvia


X. 18.
Nyugdíjasok Országos Képviselete Fóruma

X. 20.
Kül-és Biztonságpolitikai klub

 

X. 25.
MA-HOLNAP közéleti vitaklub

X. 27.
Agrár Európa klub

X. 4.
Összeült a Bibó István Köztéri Szobor bizottság,
hogy, a nyílt pályázatra érkezett 13 pályaművet értékelje. A bíráló bizottság munkájában Farkas Ádám és Lugassy Mária szobrász szakértők, Kovács Péter és P. Szűcs Julianna művészettörténész szakértők valamint ifj. Bibó István a Szoborbizottság Matók Mária a Fővárosi Önkormányzat, Ghyczy Emil főépítész az V. kerületi Önkormányzat, továbbá Zsigmond Attila és Szilágyi András a Budapest Galéria képviseletében vettek részt. Az összefoglaló értékelést Szöllősy Ágnes művészettörténész szakértő készítette. A Bíráló Bizottság véleménye a Szoborbizottság XII. 12-ei üléséig nem hozható nyilvánosságra.

X. 8.
A Bibó István Közéleti Társaság "Szembenézni a XX. Századdal" címmel rendezett vitaestet.
A 2003-ban tartott konferencia befejező részeként Sz. Bíró Zoltán történész, Kovács András filmrendező, Pataki Ferenc társadalom-pszichológus, Ungvári Krisztián történész, Vásárhelyi Mária szociológus elemezte a kérdés lélektani vetületét. A vitavezető Márton László volt, a zárszót Vitányi Iván mondta. Bővebb információ: www.klubhalo.hu, ahonnan elérhető a társaság honlapja.

X. 12.
A Bibó István Köztéri Szobor Bizottság eredményt hirdetett.

1 díj
Széri-Varga Géza

2. díj 3. díj

Rétfalvi Sándor
Marton László
Fáskerti István
Rétfalvi Donát

 

 

 

 

X. 13.
A Bibó István Köztéri Szobor Bizottság sajtótájékoztatón hirdette ki, hogy 2005. májusában a Dunaparton a Széchenyi Rakpart és Markó utca találkozásánál lévő "mellvéd" előtt Széri-Varga Géza alkotását fogja felállíttatni.


X. 14.
Sass Sylviával, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával készült portréfilm
a MTV1 számára. A beszélgetőtárs Sugár Ágnes volt.


X. 18.
A Nyugdíjasok Országos Képviselete Fórumának vendége volt Dr. Kiss József az Országos Egészségbiztosítási Pénztár általános Főigazgató-helyettese.
Az egészségbiztosítás helyzetéről, várható változásairól és feladatairól tartott bevezetőt az OEP munkatársa különös tekintettel az időskorúak szempontjaira, a gyógyszerhelyzetre és a közgyógyellátás aktuális kérdéseire. A fórumot Mihalovits Ervin, a NYOK Elnöke vezette.

X. 20.
A Kül-és Biztonságpolitikai klubban a szélsőjobboldal erősödésének társadalmi és lélektani okairól és e mozgalmak társadalmi veszélyességéről folyt eszmecsere.
Szalai Erzsébet szociológus, és Tóth András államtitkár voltak a vitaindítók. A beszélgetést Koós Anna vezette.

X. 25.
A MA-HOLNAP közéleti vitaklubban filmbemutató volt. A klub vezetője, Böjte József filmrendező
"Hová vigyelek?" című dokumentum filmjét szakértők részvételével beszélték meg a résztvevők. Kemény István szociológus professzor, Ladányi János szociológus egyetemi tanár, Orsós Éva szociológus, Rostás-Farkas György főszerkesztő és Daróczi Ágnes Roma Versitas projektvezető mellett rész vett a beszélgetésben Sztojka Katalin, a film főhőse a szociálismunkás cigánylány is.

X. 27.
Az Agrár Európa klub, havonta tartja rendezvényeit a Pallas Páholyban.
A klub vezetője Tóth Péter szerkeszti az Agrár Európa című folyóiratot, ahol egyéb információk között az itteni rendezvények tartalmi ismertetője is megtalálhatók.
Tel: 266 56 22 e-mail: ae_agro@hu.inter.net

 
  websolution by npc