2020 September 30 Wednesday
 
 
 2004. Szeptember 

Szeptember havi rendezvények főbb eseményei

09.02 Bábolnai Gazdanapok
09.03. Írisz klub
09.07 Magyar Üzletasszonyok Egyesületének klubja
09.10 Írisz klub
09.13 XXI. Század Társaság
09.14 SEED Alapítvány alapítóértekezlete
09.14 Fürge ujjak klub ( vendég: Pápai Krisztina, népi iparművész téma:"nemezelés")
09.16.Masterconsulting sajtótájékoztatója
09.16 Informál klub ("Határon túlról a magyar belpolitikáról")
09.17. Teleház Szövetség értekezlete
09.17 Írisz klub
09.17 Baráti találkozó
09.20. Kül- és Biztonságpolitikai klub (téma: A magyar Honvédség iraki missziója vendég: Tálas Péter)
09.21. URBIS Könyvkiadó Bt könyvbemutatója (Moldova György: Az utolsó töltény)
09.23 HVG ORAC Kft előadása
09.23 Magyar Szociológiai Társaság munkaértekezlete és könyvbemutatója
09.24. Írisz Klub
09.28 Gutenberg klub
09.29 Agrár Európa Klub

09.02 A Pallas Páholyban tartották meg a BÁBOLNA Nemzetközi Gazdanapok sajtótájékoztatóját. Sári Enikő sajtófőnök ismertette a már hagyományos rendezvény programját. Bejelentette, hogy mostantól az eseménysorozatot a CONGRESS Kft szervez, amelynek ügyvezetője Steffkó Judit.

 

 

 

09.07. 10. Születésnapját ünnepli a Magyar Üzletasszonyok Egyesülete. most "szabad csevegés" volt a Pallas Páholyban de október 5-én Szülinapi buli lesz a Pollack Mihály téri Festetich Palotában. Azt is megtudtuk, hogy novemberben tartják a tisztújító közgyűlést.


09.13 A XXI.Század Társaság a belpolitikai helyzetet elemezte. A Tudósklub" újabb könyvvel fogja meglepni a közönséget?

09.14 SEED Alapítvány alapítóértekezlete
A SEED Alapítvány (SEED = mag, magocska) a vállalkozónők másfél évtizedes civil szerveződéseinek mindig a középpontjában állt. A magocskából szép nagy fa nőtt ki az évek során.


09.14. A "Fürge Ujjak" a Népszava kiadó lapja lett. Így lelt ismét otthonra a volt Kossuth Nyomdás újság Klubja a Pallas Páholyban.

09.16. Informál klub ("Határon túlról a magyar belpolitikáról")
Lendvai Pál bécsi publicista az Europaise Rundschan főszerkesztője volt az Informál klub vendége. Ma már többet van itt mint Ausztriában. igen jól ismeri az itteni helyzetet, de mégis tudja "kívülről látni" A Kocsis András vezette beszélgetés olvasható a www.klubhalo.hu-n

 

 

 

 

 

09.16 Nálunk tartotta ügyfél és sajtótájékoztatóját a Colling Szervező és Controller Kft
Bővebb információ a
www.masterconsulting.hu info@masterconsulting.hu

IX.20 Tálas Péter a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának vezetője helyesbítéssel kezdte mondanivalóját. "A Magyar Honvédség iraki missziója" cím helyett arról lesz szó, hogy meddig maradnak a magyar katonák Irakban?
Részletesebb cikk olvasható a KLUBHÁLÓN a beszélgetésről. Itt csak annyit: a szakértők többsége hajlik ma már annak kimondására, hogy tévedés volt az amerikai támadás. Ez a háború nem a demokráciáról hanem az olajról szól, és ezzel hegemónia évtizedekre való bebiztosításának reményeiről.
A nyugati értelemben vett demokrácia erőszakos átültetése pedig egy egészen más kultúrába teljesen reménytelen vállalkozás. Kérdés, hogy egyáltalán ez jótétemény lenne-e itt és bárhol a világban?

 

 

09.21 Az utolsó töltény
Moldova György önéletrajzi regényének első két kötetét mutatta be az URBIS kiadó.
A szerzőt Bóta Gábor faggatta. Legalább hat kötet lesz az egész életet átfogó sorozat. Már kész a harmadik, és készül a negyedik. Az első kettőben a regény hősei saját nevükön szerepelnek. A könyv bizonyára újabb indulatokat, vitákat vált ki úgy a jobb, mint a baloldalon. Nemrég ugyanitt a Pallas Páholyban az egészségügyről írott könyvéről beszélgettünk. A közelmúltban jelent meg a "Gyávák Bátorsága" és most újabb kötet van asztalon. Mi a titok?
Nincs titok! Szigorú beosztással dolgozom. Reggel ötkor kelek, nyolcig írok. Utána egy óra torna, azután megint írás tizenegyig. Kis pihenő, délben ebéd. Azután megint írás. Este nyolckor lefekszem. Mindig, minden nap..! A beszélgetésről Bóta Gábor cikke olvasható a www.klubhalo.hu-n

 

09. 23. ESÉLY a címe annak a folyóiratnak, amelynek főszerkesztője Ferge Zsuzsa. Kéthavonta a Pallas Páholy örömmel ad helyet a szerkesztőségnek.


 

 

 
  websolution by npc